Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Evropsko srečanje salezijanskega mladinskega gibanja v Sloveniji

Bled
26.11.2016

Vsako leto se proti koncu novembra nekje v Evropi odvije srečanje koordinatorjev salezijanskega mladinskega gibanja iz cele Evrope. Tokrat smo takšno srečanje, zadnji vikend v novembru,  gostili pri nas, na Bledu pri sestrah HMP.

Koordinacijska ekipa, ki se je zbrala že v četrtek, je pripravila celoten vsebinski program smernice za delo. Ostali so se pridružili v petek popoldne.  Prvi dan je bil v znamenju spoznavanja, poročil preteklega dela, predstavitvijo Confronta 2017 in veselim večerom , ki ga je pripravila ekipa iz Slovenije. Večer so zaključili z adoracijo.
Naslednji dan je v dopoldanskem delu potekalo predavanje o papeževi spodbudi Amoris Leatitia – Radost ljubezni – ki ga je vodil salezijanec Gustavo Cavagnari. Govoril je predvsem o povezavi družinske pastorale in mladinske, kako sta med seboj povezani in nerazdružljivi. Svoje razmišljanje so udeleženci nadaljevali najprej osebno, nato pa v manjših skupinah.
V popoldanskem delu je bil čas za delo po skupinah za Confronto, kjer so si posamezne države razdelile naloge in že konkretno vstopile v proces priprav. Nekaj časa je bilo še za regijsko srečanje  - severna , južna in centralna regija.
Zvečer se je vseh 49 udeležencev odpravilo v Ljubljano. Najprej na kratek postanek na Rakovnik, kjer so se srečali z inšpektorico s. Damjano Tramte in inšpektorjem Janezom Potočnikom, nato pa na ogled centra, kjer jih je sprejelo na tisoče lučk, ki že krasijo mestno. Večer so zaključili v hiši sester HMP na Gornjem trgu, kjer so imeli večerno molitev in besedico za lahko noč, ki jo je z njimi delila s. Majda Pangeršič.
Zadnji dan se je dan pričel s skupno sveto mašo, ki jo je vodil inšpektorialni vikar, Marko Košnik. Udeleženci so dobili zadnji informacije o Confrontu, glasovali za himno SMG Evropa, imeli skupno evalvacijo, ter zaključili s kosilom.
Naslednje srečanje, ki bo sredi novembra 2017, bo v Veliki Britaniji.

Na tej povezavi pa lahko najdete himno SMG Evropa.