Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Pridi in poglej

Formacijska hiša na Rakovniku

je namenjena mladim salezijancem, ki so že stopili na pot svojega posvečenega življenja, in tistim fantom, ki bi radi spoznali salezijansko življenje.

V življenju se prepletajo:

  • skupna in osebna molitev
  • študij kot priprava na prihodnje poslanstvo in drugo delo
  • družabnost in razvedrilo

Fantje (dijaki in študenti), ki razmišljate o duhovnem (salezijanskem) poklicu ali ki želite le pobliže spoznati način življenja v redovni skupnosti salezijancev, lahko kak vikend preživite v salezijanski skupnosti na Rakovniku v Ljubljani, natančneje v Formacijski hiši. Skupaj bomo preživeli nekaj ur, se pogovarjali o vprašanjih in naši situaciji v vsakdanjem življenju (moja poklicanost, moje življenje). Pobliže boste lahko videli salezijansko življenje v skupnosti in oblike njihovega poslanstva (v Sloveniji).

Če želiš spoznati naš način življenja ter se o njem kaj več pogovoriti, se oglasi. Veseli te bomo!

Program se začne ob 17. uri v petek in se zaključi s kosilom v nedeljo.

Kontakt:
Janez Suhoveršnik, SDB; janez.suhoversnik@sdb.si; 041 691 079
lahko tudi prek spletnega obrazca

Naslov
Salezijanski zavod Rakovnik
Rakovniška 6
1000 Ljubljana

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
SALEZIJANCI smo redovniki, ki nas je v 19. stoletju ustanovil duhovnik sv. Janez Bosko (Turin – Italija). Tega »velikana« vzgoje je zaznamovala brezmejna ljubezen do mladih. Po njegovem zgledu je naše temeljno poslanstvo vzgoja in evangelizacija mladih, navdih tega poslanstva pa Jezus, Dobri pastir. Mladim želimo dati »dom, šolo, župnijo in dvorišče«.

Naša duhovnost temelji na pobožnosti do Marije, evharistije in spovedi ter vdanosti papežu.

Poslanstvo slovenskih salezijancev danes: Številne župnije, mladinski centri, misijoni in diaspora, Gimnazija Želimlje, Gasbena šola Rakovnik, Skala z MiniBusom veselja, PUM v Celju. Razni programi za otroke in mlade: postne duhovne vaje, Uskovniški tedni, želimeljske duhovne vaje za osnovnošolce, Oratorij Slovenija, čarna srečanja, športni turnirji, srečanja otroških in mladinskih pevskih zborov. Razvejana dejavnost na področju medijev (založba Salve): Marijanski koledar, Knjižice, revija Ministrant, Salezijanski vestnik …