Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Programi za dijake in študente

Salezijanska mladinska pastorala svojo prvo skrb namenja mladim - dijakom in študentom. Za njihovo celostno rast se izvaja veliko število programov in projektov, za njihov razvoj pa je prav tako pomembno vključevanje v prostovoljno animatorsko delo z otroki in drugimi mladimi v okviru najrazličnejših projektov.

Družabni večeri za mlade

Večeri, kjer se igra petka, tik tak bum, tarok.
Večeri za plesne navdušence.
Večeri za ustvarjalce.
Preprosto - družabno bo.

Večeri SKG

Sodobna krščanska glasba. 

Kraj slavljenja in molitve.

Kraj pričevanja mladih glasbenikov.

Kraj druženja in veselja. 

Duhovne vaje za študente in mlade v poklicih

Duhovne vaje, ki so osebno vodene in temeljijo na osebnem delu in molitvi, potekajo v adventnem času. Poleg osebne molitve, program dopušča tudi skupno molitev, druženje in klepet z ostalimi udeleženci. 

Uskovniška e-kapljica

Vsak mesec vas bo tukaj čakala uskovniška kapljica, ki naj vam vzpodbuda tudi med letom. 

 

Oratorij

Eden največjih slovenskih prostovoljskih mladinskih projektov vsako leto aktivira več kot 6.500 mladih animatorjev, ki pripravljajo počitniški program za okrog 22.000 otrok po več kot 300 krajih po Sloveniji.

Uskovniška maša

Mesečna maša na Rakovniku. Za vse tiste, ki so bili kdajkoli na Uskovnici in bi radi tudi skozi leto ohranjali stike in uskovniški duh. 

Uskovniški tedni

Za mlade, ki si želijo teden med poletjem preživeti v hribih. Mladi, ki želijo rasti v svoji duhovnosti, razširiti svoja obzorja, ter z drugimi mladimi graditi skupnost. 

So to Uskovniški tedni? 

To, in še več! 

Usposabljanje salezijanskih animatorjev

Usposabljanje pripravnikov, animatorjev in mentorjev, ki svoj prosti čas in svoje prostovoljske ure namenjijo za druge malde v salezijanskih ustanovah. 

Molitveni večeri za mlade

Mesečna molitvena srečanja za mlade. Srečanja so enkratna priložnost za umiritev, poglobitev odnosa z Gospodom in spodbuda za naprej. 

Postne duhovne vaje

Za vse dijake, študente in mlade v poklicih, do 30 leta starosti.
Enkratna priložnost za dobro pripravo na Veliko noč.
Vikendi, ki potekajo po različnih krajih, so pestro obarvani z delom po skupinah, molitvijo, druženjem, spovedjo... 

Molitvena naveza mladih

Združuje mlade, ki vsak dan zmolijo eno desetko rožnega venca za namene, ki jih za vsak mesec posebej lahko predlaga kateri koli izmed članov.

Življenje salezijancev - Pridi in poglej

Fantje nad 17 let, ki razmišljajo o duhovnem (salezijanskem) poklicu ali ki želijo le pobliže spoznati način življenja v redovni skupnosti salezijancev, lahko nekaj dni (npr. vikend) preživijo v salezijanski skupnosti na Rakovniku v Ljubljani!

"Od mladih ne zahtevam drugega kot to, da so dobri in vedno veseli."

don Bosko