Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Salezijanska duhovna ponudba

Pod okriljem Salezijanske mladinske pastorale poteka več duhovnih programov in duhovnih vaj, ki se vsi napajajo iz salezijanske mladinske duhovnosti. Na tej strani so zbrani duhovni programi za vse starosti.

Vikendi za družine

Salezijanska družina ob 200-letnici don Boskovega rojstva za vse družine in zakonce pripravlja kratek duhovno družabni oddih!

Duhovne vaje Želimlje 

Duhovne vaje za osnovnošolce in srednješolce. Skozi celotno leto se zvrsti 10 terminov, ki si namenjeni različnim starostnim skupinam.

Molitveni večer za mlade

Mesečna srečanja za mlade in mlade odrasle. Želijo jim pomagati, da storijo več na področju krščanske rasti kot osebe in v njihovi poklicanosti. Drug drugemu pomagajo odkrivati svojo vlogo in prostor v Božjem načrtu.

Duhovne vaje za študente in mlade v poklicih

Adventne duhovne vaje na Bledu, v katerih se prepleta osebno delo v tišini, molitev, pogovor v skupini in druženje. Idealno, če se želiš umiriti, najti odgovore na pomembna vprašanja in poglobiti odnos z Gospodom.

Uskovniška maša

Do bi ohranili stike s tistimi, s katerimi smo preživeli nepozabne dni na Uskovnici, se spomnili, koliko vezi se je spletlo, kako smo uglasili svojo dušo, so mladi udeleženci Uskovniških tednov vsak mesec povabljeni, da vzdušje podoživijo pri maši na Rakovniku.

Postne duhovne vaje 

PDV potekajo vsako leto med konci tedna v postnem času. Namenjene so dijakom, študentom in mladim v poklicih. Program zajema skupne molitve, osebno delo, delo in razmišljanje na aktualno temo po skupinah, druženje, sprehod v naravo, priložnost za sv. spoved in še in še.

Uskovniški tedni za mlade

Program spodbuja celostno rast mladih sodelavcev za aktivno sodelovanje v Cerkvi in družbi. Zaznamuje ga usposabljanje v obliki predavanj in dela po skupinah, skupno delo, obhajanje zakramentov, osebno razmišljanje, veseli večeri, pogovori, pohod in sprostitev v naravi.

Uskovniški dnevi za odrasle 

Program UDO je odprt za vse odrasle: posvečene in laike, družine in samske. Cilj je ustvariti prostor osebne rasti odraslih katoličanov.

Molitvena naveza mladih

Združuje mlade, ki vsak dan zmolijo eno desetko rožnega venca za namene, ki jih za vsak mesec posebej lahko predlaga kateri koli izmed članov.

Salezijansko mladinsko duhovnost povzema
pet dimenzij:

- duhovnost vsakdanjega,
- duhovnost veselja in optimizma,
- duhovnost prijateljstva z Gospodom Jezusom,
- duhovnost vključevanja v občestvo in Cerkev,
- duhovnost odgovornega služenja.