Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Življenje salezijancev - Pridi in poglej

Fantje nad 17 let, ki razmišljajo o duhovnem (salezijanskem) poklicu ali ki želijo le pobliže spoznati način življenja v redovni skupnosti salezijancev, lahko nekaj dni (npr. vikend) preživijo v salezijanski skupnosti na Rakovniku v Ljubljani, natančneje v formacijski hiši v bližini lurške kapele.

Fantje lahko v teh dneh vidijo, kako živimo v skupnosti, spoznajo oblike našega poslanstva (v Sloveniji) in se seznanijo z lepoto posvečenega življenja. 

Formacijska skupnost na Rakovniku: je namenjena mladim salezijancem, ki so že stopili na pot svojega posvečenega življenja in fantom, ki bi radi spoznali salezijansko življenje.

V življenju se prepletajo:

  • skupna in osebna molitev
  • študij kot priprava na prihodnje poslanstvo in drugo delo
  • družabnost in razvedrilo

Če želiš spoznati naš način življenja ter se o njem kaj več pogovoriti, se oglasi na Rakovniku v Ljubljani. Veseli te bomo!

MORDA Bog tudi tebe kliče, da posvetiš svoje življenje Njemu in mladim.

Več informacij: Peter Pučnik, 040 360 729, peter.pucnik@gmail.com

Poslanstvo slovenskih salezijancev danes: Številne župnije, mladinski centri, misijoni in diaspora, Gimnazija Želimlje, Gasbena šola Rakovnik, Skala z MiniBusom veselja, PUM v Celju. Razni programi za otroke in mlade: postne duhovne vaje, Uskovniški tedni, želimeljske duhovne vaje za osnovnošolce, Oratorij Slovenija, čarna srečanja, športni turnirji, srečanja otroških in mladinskih pevskih zborov. Razvejana dejavnost na področju medijev (založba Salve): Marijanski koledar, Knjižice, revija Ministrant, Salezijanski vestnik …

Salezijanci smo redovniki, ki nas je v 19. stoletju ustanovil duhovnik sv. Janez Bosko (Turin – Italija). Tega »velikana« vzgoje je zaznamovala brezmejna ljubezen do mladih. Po njegovem zgledu je naše temeljno poslanstvo vzgoja in evangelizacija mladih, navdih tega poslanstva pa Jezus, Dobri pastir. Mladim želimo dati »dom, šolo, župnijo in dvorišče«.

Naša duhovnost temelji na pobožnosti do Marije, evharistije in spovedi ter vdanosti papežu.