Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Zlata maša Antona Koširja

Sodražica
23.07.2017
V svoji rojstni župniji v Sodražici je v nedeljo 23. julija 2017 obhajal zlatomašni jubilej sobrat Anton Košir.

Pred petdesetimi leti sta novomašnika na pragu domače hiše pokrižala njegova starša – mama Angela in oče Rude. Z velikim veseljem smo v naši farni cerkvi sv. Magdalene zlatomašnika pozdravili njegovi domači, sorodniki, sotrudniki, prijatelji in vse farno občestvo.

Bogu smo hvaležni, da ga je poklical v službo duhovnika in redovnika, v službo salezijanca.

S pesmijo »Zlatomašnik bod pozdravljen…« smo ga pospremili k oltarju pevci župnijskega pevskega zbora Sodražica,  uvodni nagovor je prišel iz srca župana Blaža Milavca, ki je bil pred leti tudi njegov dijak v Gimnaziji Želimlje, nečaka Matej in Jurij pa sta mu zapela psalm »Ti si duhovnik  vekomaj…«.

Zlatomašniku in  faranom, ki smo ta dan imeli tudi žegnanje ob godu sv. Magdalene, je pridigal inšpektor salezijancev – mag. Janez Potočnik.

Salezijanke sotrudnice in prijatelji sv. Janeza Boska so pred darovanjem prinesli na oltar kruh,  vino, šopek in podobo sv. Janeza Boska z Dominikom Savijem, ki krasi naš župnijski dom.

Ob koncu sv. maše smo se zlatomašniku zahvalili tudi njegovi domači. Hvaležni smo mu za vse lepe zglede, molitve, žrtve in dobra dela, za vse njegove pozornosti do vseh nas, pa za vedrino srca in duha, ko jo prinaša ob vsakem obisku. Njegove besede nas vedno opogumljajo, nam dajejo novih življenjskih moči in novega upanja.

Ob zlatomašnem jubileju mu iskreno čestitamo, želimo obilo zdravja, božjega blagoslova in Marijinega varstva, da bi še na mnoga leta mogel obdelovati Gospodov vinograd, da bi bil še dolgo med nami.

Ljubica Košir