V korak z mladimi.

20. evangelizacijsko romanje salezijanske mladine

Tradicionalno evangelizacijsko romanje beloruske salezijanske mladine od Smorgona do Marijinega romarskega svetišča Budslav je letos potekalo že dvajsetič, zato so se nanj še posebej pripravili. V šestih dneh romanja, od 30. junija do 5. julija, je več kot 130 mladih spoznavalo začetke in molilo za prve pobudnike tega romanja.

Tema, ki jo organizatorji predlagajo vsako leto, je vezilo vrhovnega predstojnika. Letošnje vezilo »Svetost tudi zate« je mladim razlagal salezijanski novomašnik Arthur Lyashnevski. Pri spremljanju mladih je predstavil svojo poklicno pot, kar je mlade še bolj nagovorilo, kako naj bi vsakodnevno živeli svetost. Za vsak dan romanja so si izbrali zavetnika izmed svetih salezijanske družine, ki jih je spremljal s svojo podobo, mladi pa so se mu priporočali v molitvi in prošnjah.

Organizatorji dodajajo: »Mladi sami so ogromno vložili v romanje. Razne skupine animatorjev so prevzeli vodenje dnevnih dejavnosti: trenutke molitve, prostega časa, animacije, organizacije …« Organizatorji so z mladimi ter s salezijanci sotrudniki vsak dan pripravili delo po skupinah, v katere so se mladi prostovoljno vključevali in poglobili določen vidik: spoznavali so zavetnika dneva, premišljevali Sveto pismo, prepevali, si izmenjali mnenja in svoje vtise objavljali na družbenih omrežjih. Zadnji dan so sodelovali pri doživetem križevem potu.

Letošnja novost je bila udeležba skupine mladih iz salezijanskega oratorija v Moskvi. Romanje vsako leto pusti velik vtis na prebivalcih revnih krajev, skozi katere skupina potuje in jim nehote vliva smisel življenja in vere, duha služenja in evangelizacije mladih iz salezijanskih okolij.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi