V korak z mladimi.

25 kilometrov do Božiča

»Oh, spet je nekdo zamešal merske enote. Najbrž misli 25 dni do božiča. Ali pa 25 kilometrov do Betlehema. Preberete še enkrat. Ne, dejansko piše: 25 KILOMETROV do BOŽIČA.«

Tako se začne zanimiva adventna avantura, ki izstopa od dosedanjih okvirjev priprav na Odrešenikovo rojstvo. Regijska voditeljica zakonskih skupin pri društvu Družina in življenje Mojca Koren Lapajne je »z roko v roki« povezala duhovno, rekreacijsko in družinsko pripravo na Božič. Koncept te akcije je nekoliko drugačen od običajnih: gre za komplet petindvajsetih kartic, ki nas vsak dan spodbudijo, da skupaj z družino na sprehodu opravimo en izziv.

Poleg tega ponudijo nekaj iztočnic za pogovor in misel, ki je povezana z opravljeno nalogo tako, da si bomo prehojeni kilometer še dolgo zapomnili. Komplet zagotavlja aktiven in popolnoma drugače doživet advent: vsak kilometer bomo bliže Jezusu!

»A brez skrbi, zagotavljamo vam, da je z merskimi enotami na prvi strani vse v redu! Kajti do Božiča bomo dejansko hodili. Korak za korakom. Kilometer za kilometrom. Po kilometer na dan. Sredi zime? Da. In obljubljamo vam, da bo vsak kilometer nekaj posebnega! V vsakem nas čaka nov izziv in po vsakem nas čaka topla misel. Pripravljeni? Pojdimo!«

S tem vabilom Mojca Koren Lapajne vabi vse družine (pa tudi skupine, pare, zaljubljence, zakonce, starejše), da se odpravijo na sprehod v najbolj nemogočih urah, po najbolj nemogočih krajih in v najbolj nemogočih razmerah. Vsaka kartica prinaša nov izziv, ki ga morate opraviti med prehojenim kilometrom.

Kartico lahko vzamete s seboj in si že po opravljenem izzivu s pomočjo iztočnic za pogovor poveste, kako vam je šlo. Po sprehodu lahko posedite na kakšni klopci in skupaj preberete še sklepno misel. Lahko pa to storite zvečer, ob miru gorečih adventnih svečk.

Brez težav kakšen dan prehodite dva kilometra in opravite dva izziva. In kakšen dan kilometer izpustite. To je le en namig s prve kartice s kupčka, kjer lahko najdete še vrsto idej in navodil za kar se da zanimivo in izvirno popotovanje do Božiča.

»Z vašimi koraki pa ste lahko tudi drugim v navdih! Zato vas vabimo, da z nami delite fotografije vaših idej glede tega, kje so kartice našle mesto v vašem domu, fotografije z vaših sprehodov in fotografije vaših izvirnih podpisov na karticah!«

Fotografije lahko pošljete na advent@salve.si, na salezijansko založbo, kjer lahko kartice tudi dobite, v zameno pa bodo fotografije objavili na svojih družbenih omrežjih.

Blagoslovljeno pot, blagoslovljen vsak kilometer, blagoslovljen vsak dan do božiča želimo!

Morda vas zanima tudi