V korak z mladimi.

28. VZ o liku salezijanca

Ob sklepu t.i. vmesnega plenarnega zasedanja vrhovnega sveta je vrhovni predstojnik Angel Fernandez pri večernem govoru na veliko sredo 28. marca predstavil pomembno vest o prihodnjem 28. vrhovnem zboru salezijanske družbe.

Naslov in osrednja tema 28. VZ bo Kakšni salezijanci za mlade danes? S to tematiko se salezijanska družba želi vpraševati o profilu salezijanca danes, pa tudi tistega jutri, da bi bil zmožen kar najbolje odgovarjati mladim, zlasti revnim in tistim, ki so v največji stiski. “Soočiti se bomo morali tudi s številnimi pravnimi vprašanji, s čimer bi radi priskočili na pomoč pri uresničevanju vsakodnevnega poslanstva.”

28. vrhovni zbor bo potekal v Turinu, v don Boskovem Valdoccu; pričel se bo 16. februarja 2020, sklenil pa naslednjega 4. aprila. »Za voditelja 28. vrhovnega zbora sem imenoval g. Stefana Vanolija,« sedanjega tajnika vrhovnega sveta.

“Kakšen naj bo profil salezijanca danes in jutri,” se je vpraševal vrhovni predstojnik Artime. “Današnja stvarnost ni enaka kot pred štiridesetimi leti in tudi odgovori ne morejo biti enaki. Zvesto hočemo odgovarjati današnjim in jutrišnjim mladim. Tudi mladi so danes v drugačnih okoliščinah kot pred štiridesetimi leti … Že celo v drugačnih, kot pred letom dni. Potopljeni so v digitalni svet, v svet, v katerem se navdušujejo nad mladinskim prostovoljstvom, v poklicno izobraževanje, v žalostni svet izkoriščanih mladih, mladih migrantov. Nam je to precej tuje, o čem takšnem se pred 30 in 40 leti ni govorilo.”

“Salezijansko poslanstvo danes, hvala Bogu, teče z roko v roki skupaj z laiki; zaradi zvestobe se moramo odpirati današnji stvarnosti. Že sedaj vas prosim za molitev po tem namenu.«

Morda vas zanima tudi