V korak z mladimi.

2×30 za življenjski jubilej

Cerkniška mladina voščila salezijancu Janezu Žerovniku

Mladi so že 13. oktobra na poseben način razveselili kaplana v Cerknici in ravnatelja salezijanske skupnosti Janeza Žerovnika ob njegovem življenjskem jubileju in s tem najbolje pokazali, kako ga imajo radi. Ob njegovem godovnem dnevu pa so zapisali: 

Naš gospod Janez se je rodil pred 60 leti,  14. oktobra 1958 v Kranju. Otroštvo je preživel v Vogljah, župnija Šenčur. Po redovnih zaobljubah v Družbi sv. Frančiška v Želimljah je nadaljeval študij na Teološki fakulteti v Ljubljani in končal v Turinu. Leta 1993 je bil posvečen v duhovnika. Svoje novomašno geslo “Daj mi duše, drugo vzemi” je vzel resno in mu vzeto služi. Služboval je v Tomišlju, v Ljubljani na Rudniku in na Igu.

Leta 2014 smo ga pričakali tudi v Cerknici. Sedaj med nami oznanja Kristusovo besedo, deli mir in s svojo tiho navzočnostjo poglablja našo vero in nas bogati. Kot ravnatelj salezijanske mladinske skupnosti v Cerknici veliko časa posveti mladini. Janez, srebrnomašnik, Bod’ pozdravljen! Ob vašem življenskem jubileju “60” in godovnem dnevu še mnogo zdravih let Vam vsi skupaj želimo farani.

Pripravila Klara Žnidaršič, fotografije Blaž Žnidaršič

Morda vas zanima tudi