V korak z mladimi.

»Govori mi po salezijancih«

Don Bosko je lahko pomemben v življenju vsakega mladega in zelo veliko se jih tega ne zaveda. Ob svojem delu v življenju je don Bosko ubogim fantom pokazal pravo pot življenja. Meni don Bosko govori v življenju na način, da se mu lahko priporočim v težavah, mi pomaga pri učenju, odnosu z Bogom in drugimi. Govorimi tudi po salezijancih, ki nadaljujejo njegovo delo v današnjem svetu. Njim lahko veliko zaupam, se odkrito pogovorim in dobim koristne nasvete. Pomagajo mi rasti v veri in se bolj zbližati z Bogom. V veliko pomoč stami don Boskova dva stebra, to sta evharistija in Marija. Opazil sem, da mi sveto obhajilo daje moč zaživljenje, mi pomaga, da se umirim v današnjem nemirnem svetu.

Prav tako pomembno zatočišče najdem pri Mariji, sajje ona naša mati in lahko za nas Bogu posreduje naše prošnje. Don Bosko mi govori tudi po oratoriju, saj semtudi sam animator in s tem nadaljujem njegovo delo. Mladim, ki se ga udeležijo, skušam predstaviti Boga, kako je Bog dober in nam v življenju ob preizkušnjah lahko pomaga. Poleg tega pa mladim dam v času oratorija zatočišče, varstvo in zabavo.

To je točno tisto, kar je don Bosko počel pred dvesto leti. Danes pa po don Boskovih ustanovah salezijanci delajo enako. Pomagajo mladim zaživeti pravo življenje, življenje z Jezusom. In to veliko mladih spremlja in vodi po pravih poteh in tako ne tavajo več v temi, ampak želijo to Jezusovo ljubezen podeliti tudi zdrugimi, ki je še ne poznajo.

Mitja Trost, 3. vzgojna skupina Doma Janeza Boska Želimlje