V korak z mladimi.

Advent z besedo za lahko noč

»Pozdravljeni na prvo adventno nedeljo, ki s svojim evangelijem govori o koncu časov.« Salezijanec Jure Babnik, delegat za salezijansko mladinsko pastoralo, tako začenja svoje razmišljanje v besedi za lahko noč, ki bo v letošnjem adventu skušala pomagati k boljši duhovni in človeški pripravi na rojstvo Božjega Sina.

Trikrat na teden bodo salezijanci, mladi in družine s kratko predstavitvijo na družbenem omrežju Don Bosko Slovenija vsem sledilcem prinesli delček svojega razmišljanja in ustvarjanja v pripravi na najlepši družinski in občestveni praznik. Pobudnik besede za lahko noč je salezijanec brat Vilmoš Svarc, ki je k sodelovanju povabil različne posameznike in družine in so se mu z veseljem odzvali.

Zaradi pandemičnih razmer, ko se v skrbi za lastno zdravje in zdravje drugih odpovedujemo množičnim srečevanjem, obiskovanjem in prireditvam, želimo tudi s tokratno besedo za lahko noč po don Boskovem vzoru prinesti vsaj nekaj bližine in povezanosti, pa čeprav na daljavo, predvsem pa poglobiti duhovno pripravo na Božič.

»Vsem vam torej želim miren adventni čas, ne glede na to, kaj vse se nam dogaja. Velike skrbi in skrb za našo prihodnost ima Bog na skrbi,« pomenljivo zaključi Jure v svojem nagovoru, »naša skrb pa je, da smo prijazni do drugih, da se v tem adventu prečistimo in postanemo boljši ljudje, kakor nam naroča Jezus v evangeliju.«

Morda vas zanima tudi