V korak z mladimi.

Adventno-božični koncert Glasbene šole Rakovnik

V nedeljo popoldne, 15. decembra 2019, je svetišče Marije Pomočnice ponovno pokalo od mladosti, radosti, pričakovanja in umetniških stvaritev.

Glasbena šola Rakovnik je tudi letos pripravila tradicionalen Adventno-božični koncert. Cerkev so napolnili ne le učenci, učenke in profesorji, temveč tudi njihovi starši, sorodniki, prijatelji, dobrotniki in drugi glasbeni sladokusci. V 17 točkah so se predstavili otroški pevski zbor Glasbene šole Rakovnik, učenci violine, orgel, klavirja, violončela, kitare in harmonike, koncert pa sta zaključila kitarski in godalni orkester. Učenci in učenke so v ponos profesorjem in v zahvalo publiki zapeli in zaigrali znane in manj znane melodije slavnih skladateljev. S pomočjo profesorjev so navdušili polno cerkev ter z glasbo in pesmijo pripravili najlepšo pot prihajajočemu Božiču.

Polno cerkev je ob začetku pozdravil ravnatelj Glasbene šole Andrej Benedik, ob koncu pa z voščilom ravnatelj Salezijanskega zavoda Rakovnik in vodja Glasbene šole mag. Marjan Lamovšek. Oba pa sta se zahvalila učencem in učenkam za prizadevno piljenje in množenje glasbenih talentov, profesorjem za strokovno in človeško vodstvo in podporo, staršem pa za zaupanje, saj Glasbena šola živi in deluje ravno zaradi njihovih otrok.

Foto: Patricija Belak

Morda vas zanima tudi