V korak z mladimi.

»Anre Mai Sen« širi dejavnost

Razcvet vietnamskega poklicnega centra za gostinstvo, ki nosi ime po Andreju Majcnu

Poklicni center »Anre Mai Sen«, ki je pred štirimi leti odprl bistro in restavracijo, je 14. aprila v Ho Ši Minhu odprl nov »salezijanski obrat«: »Don Bosco Bakery – Café«, slaščičarno in bar v eni izmed osrednjih četrti največjega vietnamskega mesta.

Pri tem pilotnem projektu sodelujejo štirje salezijanci, dva duhovnika in dva brata iz velike salezijanske skupnosti v Ben Catu, sicer že polno vpreženi v Majcnov poklicni center.

Bar in slaščičarna ni le nov lokal, kjer bodo lahko prebivalci Ho Ši Minha okušali dobrote iz pekarskih peči in se za trenutek zaustavili. Namen lokala je predvsem ponuditi mladim Vietnamcem možnost praktičnega usposabljanja v pekarskih in slaščičarskih tehnikah, ob tem pa pridobivanja znanj upravljanja in marketinga. Poleg tega pa želi poklicni center s prodajo izdelkov narediti korak dlje v ekonomski samooskrbnosti.

Od samega začetka so celotni projekt podpirali mnogi vietnamski in tuji strokovnjaki. Tudi dva prostovoljca – vodja in član formativne ekipe – sta dodala svoj del k izboljšanju kakovosti izobraževanja.

14. aprila so tako blagoslovili prostore ter z nekaterimi simbolnimi in tradicionalnimi dodatki odprli novi bar in slaščičarno. »Želimo in molimo, da bi to salezijansko podjetje pomagalo mnogim mladim v Vietnamu pri njihovi celostni vzgoji za življenje in da bi se salezijanci naučili upravljanja naših poklicnih centrov v ekonomski samooskrbnosti,« so izrazili don Boskovi duhovni sinovi.

Poklicni center za gostinstvo »Anre Mai Sen« nosi ime po slovenskem salezijancu, Božjem služabniku Andreju Majcnu, poznanem po nazivu vietnamski don Bosko. Revnim mladim nudi možnost praktičnega izobraževanja na področjih gostinstva, kuharstva in pekarstva. Model izobraževanja je povzet po nemškem dualnem sistemu poklicnega izobraževanja in predvideva triletne teoretične in praktične tečaje z veljavno priznanimi usposabljanji, ki ob koncu prinašajo certifikat o kulinaričnem izobraževanju, ki je veljaven tudi v Nemčiji.

Poklicni center »Anre Maisen« se predstavlja tudi s kratkim videom.

Povzeto po: AustraLasia

Morda vas zanima tudi