V korak z mladimi.

Apostolski nuncij obiskal salezijansko skupnost na Rakovniku

14. januarja 2021 se je v salezijanski skupnosti na Rakovniku na neformalnem obisku mudil apostolski nuncij v Republiki Sloveniji, msgr. Jean-Marie Speich.

Msgr. Jean-Marie Antoine Joseph Speich se je rodil 15. junija 1955 v Strasbourgu. Leta 1979 je v Strasbourgu diplomiral iz teologije, leta 1982 je v Rimu diplomiral iz dogmatične teologije in leta 1983 iz kanonskega prava prav tako v Strasbourgu. V duhovnika je bil posvečen 9. oktobra 1982 ter med letoma 1982 in 1984 je opravljal duhovniško službo v župniji St. Vincent de Paul v Nadškofiji Strasbourg. Izobraževanje za vatikansko diplomatsko službo je začel leta 1984 in ga je sklenil leta 1986, med tem pa je leta 1984 pridobil magisterij, leta 1986 pa doktorat iz kanonskega prava. Papež Frančišek ga je na praznik sv. Jožefa, moža Device Marije, 19. marca 2019, imenoval za novega apostolskega nuncija v Republiki Sloveniji in predstavnika Svetega sedeža na Kosovu.

Gospod nuncij se je pri skupnem obedu srečal in spoznal salezijance rakovniške skupnosti, ki mu jih je predstavil ravnatelj Marjan Lamovšek. Sledilo je še krajše srečanje z nekaterimi člani skupnosti ter kandidatoma, ki so z zanimanjem prisluhnili nuncijevim mislim o hitrih spremembah v družbi in cerkvenemu (ne)odgovoru na nove položaje. V svojih mislih se je izkazal za globokega moža, ki izhaja iz Jezusovega nauka in se ne boji sprememb ter jih je »priporočal« tudi salezijanski skupnosti.

Po krajšem ogledu nekaterih prostorov rakovniškega salezijanskega kompleksa se je vpisal v rakovniško knjigo gostov.

Morda vas zanima tudi