V korak z mladimi.

Artemij Zatti, prvi svetnik v salezijanski družbi

Video sporočilo vrhovnega predstojnika salezijancev

Ángel Fernández Artime, vrhovni predstojnik, v video sporočilu salezijancem, članom salezijanske družine in vsem mladim sveta, izraža veselje, zadovoljstvo, predvsem pa hvaležnost ob novici potrditve čudeža na priprošnjo blaženega salezijanca Artemija Zattija. Ta novica nam veliki teden in veliko noč kaže v novi luči.

Vrhovni predstojnik se najprej zahvaljuje Bogu za njegovo ljubezen do Cerkve, do salezijanske družbe, ki se izraža v svetosti lika bolničarja iz Viedme.

»Naš dragi Artemij Zatti je čudovit lik, ker je prvi svetnik v naši Družbi,« nadaljuje vrhovni predstojnik. »Seveda, don Bosko je svetnik, a je naš ustanovitelj. Tudi Dominik Savio je svetnik, ki izraža lepoto don Boskove vzgoje in poti svetosti. Sveta Alojzij Versiglia in Kalist Caravario sta pot svetosti prehodila v mučeništvu, ko sta prelila svojo kri.«

V Zattijevem primeru pa je svetos živeta v preprostosti vsakdana, v ponižnem služenju mladim, družinam in predvsem bolnikom. »Vse delati v Božjo čast, da bi bil to, kar moram biti: sveti salezijanec« je izrek Artemija Zattija, ki pričuje o njegovi svetosti, ki je dozorevala v vsakdanjem izvrševanju služenja.

Ta preprosta, a čudovita pot salezijanca Artemija Zattija vabi v poklic darovanja, služenja in posvečenega življenja salezijanca brata.

Video je na voljo s slovenskimi podnapisi.

Morda vas zanima tudi