V korak z mladimi.

Audio vsebine

Ta stran prinaša različne audio vsebine: audio knjige o don Bosku in preventivnem sistemu, Vezila in druge zanimive duhovne vsebine.

»Kristus živi. … Prve besede, ki jih hočem nameniti vsakemu mlademu kristjanu, so: ”On živi in te hoče živega!”« S temi besedami papež Frančišek začenja postsinodalno apostolsko spodbudo Kristus živi. V največji meri je namenjena mladim in pastoralnim delavcem. Izhodišče dokumenta je seveda sinoda o mladih, ki je potekala oktobra 2018, nakazuje pa smernice in poti Cerkve pri delu z mladimi v časih, ki prihajajo.

Da bi bil dokument Kristus živi kar najbolj dosegljiv čim širšemu krogu ljudi, smo pri Salezijanski mladini pripravili brezplačno audio verzijo. Prek telefona ali računalnika ji lahko prisluhnete na poti ali med vsakodnevnimi opravili. Vabljeni, da informacijo o tej možnosti tudi sami širite naprej, da bodo papeževe besede dosegle kar največ ljudi.

Prvo poglavje

Drugo poglavje

Tretje poglavje

Četrto poglavje

Peto poglavje

Šesto poglavje

Sedmo poglavje

Osmo poglavje

Deveto poglavje

Uvod

1. poglavje: Bog vse kliče k svetosti

2. poglavje: Sreča je Jezus

3. poglavje: Sveti za in z mladino

4. poglavje: Kaj pomeni “svetost tudi zate”?

5. poglavje: Nekaj mogočih kazalnikov svetosti

6. poglavje: Poti svetosti danes v luči zgodovine salezijanske družine

Aljaž Baša: “Eden izmed najboljših načinov mladinske pastorale je oratorij”

Murskosoboškega kaplana Aljaža Bašo sem ujel v Ljubljani, ko se je vračal iz krajšega dopusta ob morju. Kot lanski novomašnik in močno vpet v pomursko mladinsko pastoralo je bil več kot zanimiv sogovornik. Spregovorila sva o njegovem duhovnem poklicu, duhovniškem vsakdanu, kaj ga najbolj navdušuje pri njegovem delu, o mladinski in ministrantski pastorali … Predstavil pa je tudi priprave na prvi Mladifest v Murski Soboti, ki bo po vzoru medžugorskih srečanj za mlade potekal od 15. do 17. maja 2020.
Avtor: Tilen Mlakar

Gašper Otrin: “V don Bosku sem začutil to, po čemer sem hrepenel”

Duhovnik. Redovnik. Začetnik več pastoralnih in mladinskih programov. Danes vzgojitelj v Domu Janeza Boska in voditelj duhovnih vaj v Želimljem. Vse to in še več je Gašper Otrin. Predvsem pa je karizmatičen mlad salezijanec, ki živi in diha za svoje poslanstvo – mladim približati Jezusa.
Spregovorila sva o njegovi življenjski poti, današnjih mladih in situaciji mladinske pastorale v Sloveniji.
Avtor: Tilen Mlakar

Martin Golob: “Mobitel in internet sta moji orodji, s katerima želim pričevat kot duhovnik”

Z Martinom Golobom, mladim župnikom iz Srednje vasi v Bohinju, sem se pogovarjal natančno eno leto po objavi njegovega prvega bloga, ki ga je izstrelil med znane Slovence. Tudi mediji so pograbili njegovo zgodbo. Kot pravi, se mu je življenje precej spremenilo.
Pogovarjala sva se o njegovi poklicanosti za duhovnika, pogledu na Cerkev in njegovi župniji.
Avtor: Tilen Mlakar