V korak z mladimi.

»Bog potuje z nami«

Božično voščilo vrhovnega predstojnika salezijancev

Sporočilo upanja – krščanskega upanja, zakoreninjenega v veri v Boga, ki postane človek – pošilja vrhovni predstojnik Ángel Fernández Artime vsej salezijanski družbi in družini ob letošnjem Božiču in novem letu.

Po letu 2020, ki je bilo izredno težko za vse človeštvo, je edini način, da na prihajajoči Božič in novo leto gledamo z mirno notranjostjo, s pogledom vere, ki postaja upanje.

»Prevzema me vera, ki postaja upanje,« vrhovni predstojnik povzame misel vietnamskega škofa in kardinala Frančiška Ksaverja Nguyêna Van Thuána, pričevalca upanja v veri, ki je bil zaradi nje v zaporu in samici vrsto let.

»Kako torej govoriti o Božiču, ko preživljamo vse to?« se sprašuje vrhovni predstojnik. Za kristjane Božič pomeni, »da prihaja Bog k nam, Bog, ki tudi danes postaja človek v svojem sinu Jezusu.«

Novo leto je zato priložnost, da začnemo znova, drugače in boljše kot preteklo: s pozornostjo in skrbjo do stvarstva, krikov mladih, s sprejemanjem beguncev »na človeški način« in gradnjo človečnosti s sočutjem in usmiljenjem ter z »roko, ki se steguje k tistim, ki jo potrebujejo.«

Video, sinhroniziran v slovenščino, si lahko ogledate spodaj.

Morda vas zanima tudi