V korak z mladimi.

Božično srečanje mladih salezijancev

Na štefanovo zvečer, 26. decembra 2022, smo se na Rakovniku v Ljubljani tradicionalno »z vseh vetrov« zbrali mladi sobratje salezijanci slovenske inšpektorije ter skupaj podoživeli božično veselje in nazdravili novemu letu 2023, ki vsakega v svojem okolju (Ljubljana, Celje, Želimlje, Turin, Nave) pričakuje z novimi izzivi.

Najprej smo se zbrali v kapeli Hiše Dobrega pastirja, kjer smo v večerni molitvi združili svoja srca v skupni zahvali Bogu za vse doživeto v zadnjih mesecih. S kratko spodbudo in božično-novoletnim voščilom nas je nagovoril inšpektor Marko Košnik.

Srečanje se je nadaljevalo ob dobri italijanski pici, prav tako pa ni manjkalo nekaj tipično salezijanskih glasbenih točk skupine mladih misijonarjev in skupnega fotografiranja. Da smo radi skupaj in nam čez leto primanjkuje skupnih trenutkov, se je izkazalo ob igranju družabnih iger, ki se je zavleklo pozno v noč.

Naslednje jutro smo pri sv. maši počastili praznik sv. Janeza Evangelista, ki jo je daroval g. inšpektor. Po zajtrku smo se razšli s hvaležnostjo, da imamo drug drugega in smo si kot bratje ter očeta sv. Janeza Boska ter smo njegovi duhovni sinovi za mlade našega časa.

D. K.

Morda vas zanima tudi