V korak z mladimi.

Certifikat bonitetne odličnosti Društvu SMC Maribor

Mednarodna bonitetna hiša CompanyWall Business, s predstavništvom v Sloveniji, nas je presenetila s klicem, da smo prejemniki certifikata bonitetne odličnosti. Certifikat potrjuje, da je naša organizacija s svojim delovanjem med najbolj zaupanja vrednimi v Sloveniji. Dobi jo zgolj 7 % pravnih oseb. Certifikat potrjuje stabilno poslovanje organizacije, poravnavanje finančnih obveznosti v rokih in temelji na podlagi poslovnih izkazov v številkah.

»Bonitetna ocena se dodeljuje na podlagi poslovnih izkazov v številkah, sama po sebi pa je veliko več, govori o človeku, ki vodi podjetje in njegovih zaposlenih, kakšni ljudje so.«

Maja Klun, CompanyWall Business

Na tem mestu je prav, da se predstavimo tudi skozi naše delovanje. Društvo SMC Maribor smo kot nevladna in neprofitna organizacija s 24-letno tradicijo delovanja v dobrobit mladih in koreninami v Don Boskovem preventivnem vzgojnem sistemu usmerjeni v dejavnosti, ki  vzgajajo, krepijo in izgrajujejo mladostnika za življenje.

Naši začetki so temeljili predvsem na takratnih potrebah mladostnika, usmerjeni v dejavnosti, ki so zagotavljale kvalitetno preživet prosti čas v duhu Oratorija. V skladu s prepoznanimi potrebami lokalnih mladostnikov, s profesionalizacijo in s selitvijo v nove prostore v sedanji Don Boskov Center v Mariboru, so se dopolnjevale tudi naše dejavnosti in naš kader.

Naš program mladinskega dela je sestavljen iz različnih področij, ki vsebujejo številne dejavnosti:

  • športne aktivnosti za mlade: formalne in neformalne;
  • mladinski klub – igralnica, ki mladim nudi varen prostor neformalnega druženja;
  • prostovoljstvo: animatorstvo in projektno prostovoljstvo;
  • mednarodno mladinsko delo – z mladimi in za mlade ter mladinske delavce: mladinske izmenjave, strateška partnerstva, opravljanje prakse;
  • psihosocialno mladinsko delo: projekti, izobraževanja mladih in mladinskih delavcev ter njihovih družin, psihosocialna svetovalnica, psihoterapije za otroke, mlade in njihove družin ter posameznike, igralna terapija, geštalt pedagogika in strokovna izobraževanja;
  • izobraževanje: neformalna izobraževanja animatorjev ter drugih prostovoljcev, kreiranje novih orodij v mladinskem pedagoškem delu, izvajanje delavnic v drugih mladinskih NVO ter srednjih šolah.

Potrebe okolja so nas v zadnjih osmih letih usmerile predvsem v področje osebne rasti in mentalnega zdravja mladih in njihovih družin. Naši psihosocialni programi v okviru svetovalnega centra temeljijo na holističnem pristopu pri obravnavi mladostnika in ob vključevanju staršev ter družine, celostno pristopamo k razreševanju izzivov sodobnega mladostnika.

»Bonitetna ocena se dodeljuje na podlagi poslovnih izkazov v številkah, sama po sebi pa je veliko več, govori o človeku, ki vodi podjetje in njegovih zaposlenih, kakšni ljudje so.« To misel je v spremnem pismu ob podelitvi certifikata zapisala direktorica podeljevalca bonitetne odličnosti gospa Maja Klun, ki nam je zelo blizu, saj v središče postavlja človeka in prav to je bistvo našega dela in delovanja. Tako kot so mladi bili v središču don Boskovega življenja in delovanja, to so tudi središče vseh naših poti in prizadevanj, tlakovanih z don Boskovim preventivnim vzgojnim sistemom.

Sanja Obaha Brodnjak, predsednica društva

Morda vas zanima tudi