V korak z mladimi.

Češčenje Marije in dobrodelnost z roko v roki

Dobrodelna akcija Solidarnost za štipendje

Najlepši mesec je maj. Ker je Marijin. Kajti narava v svoji lepiti kaže na Marijino lepoto. In mi kot Slovenci imamo ta duhovni občutek še vedno živ. Meseca maja praznujemo praznik Marije Pomočnice. Marija Pomočnica je namreč zavetnica slovenskega naroda.

Sv. Janez Bosko, ustanovitelj salezijancev, je češčenje Marije Pomočnice še posebej poživljal. Zgradil je mogočno svetišče Marije Pomočnice v Turinu. Pročelje krasi napis: »Tu je moj dom, od tod moja slava!« Iz tega češčenja je tudi na Rakovniku zraslo Marijino svetišče, v katerem kraljuje čudoviti kip Marije Pomočnice.

Zakaj češčenje Marije? Don Bosko je bil prepričan, da Marija deli velike milosti, če jo kličemo z imenom Pomočnica.

Številna uslišanja in čudeže na priprošnjo Marije je don Bosko velikokrat povezoval z miloščino in darovi za svoje uboge fante. Delil je blagoslov Marije Pomočnice. Kot Marija pomaga nam v naših stiskah, tako smo tudi mi vabljeni, da pomagamo v konkretnih človeških stiskah. Češčenje Marije in dobrodelnost gresta z roko v roki.

Zato smo se tudi salezijanci odločili, da spodbujamo dobrodelnost. Preko dobrodelne Fundacije Don Bosko smo pripravili akcijo zbiranja sredstev za štipendije v podporo revnim dijakom in študentom.

Na Radiu Ognjišče pripravljamo dobrodelno oddajo z naslovom
Solidarnost za štipendije, ki bo v petek, 21. maja, ob 20. uri.

Epidemija pušča za seboj posledice na področju vzgoje in izobraževanja. In na to stisko želimo odgovoriti. Zato vabljeni in ne zamudite te oddaje!

Don Bosko je Marijo imenoval tudi Učiteljico. Ona mu je pokazala vzgojo kot sveto sredstvo, ki vodi k Bogu. »Če želite storiti kaj dobrega, vzgajajte mlade«, je ponavljal. Skupaj lahko storimo veliko dobrega. Pridružite se nam pri akciji zbiranja sredstev za revne dijake in študente.

Marko Košnik, salezijanski inšpektor

Morda vas zanima tudi