V korak z mladimi.

Čudež, ki spremeni v nekaj boljšega

Uskovniški blog #3

»Učenci smo vsi enako« je geslo, ki me ponese nazaj v leta Uskovniških tednov. Ravno v tem tednu sem z mojo ženo in tremi sinovi, ki so stari 8, 6 in 2 leti obiskal to zame prečudovito kočo, katera je polna spominov. Vedno me je najbolj napolnila tišina, kot sem tudi sedaj svojim otrokom rekel: »Bodite tiho in slišali boste peti ptice v gozdu, slišali boste čričke, slišali boste kako veter piha skozi krošnje dreves in slišali boste kako nam Bog preko naših ust govori kako rad nas ima.« Tako je meni vsa leta, ko sem obiskoval Uskovnico, govoril Bog. Preko tega velikega Uskovniškega čudeža, ki je in še vedno povezuje mlade iz različnih koncev Slovenije.

Zame je Uskovnica čudež, ki vsakega udeleženca, animatorja, kuharja, ekonoma in duhovnika po svoje spremeni v nekaj boljšega. Spomin kravjega zvonca, ki nas je vsak trenutek dneva spominjal na molitev, zajtrk, kosilo ali nekaj najbolj čudovitega na Uskovnici na PUŠČAVO. Ena ura, ko je lahko vsak sam s sabo in v pogovoru z našim Stvarnikom. Verjamem, da vsi napori kateri so vloženi za obnovitev našega Uskovniškega doma, vodijo v pravo smer in verjamem da bo koča kmalu urejena in popravljena do te mere da bodo lahko ta Uskovniški čudež začutili tudi moji otroci.

Verjamem, da Uskovnica ne bo nikoli ista kot je bila nekoč. Nekoč so se našli junaki, ki so zdaj že pokojnemu Jožetu Vidicu, dali kamne v nahrbtnik, katere je nosil cel dan pohoda vse do malice v naravi. Gospod Vidic, vem da ste zdaj že pri našem Bogu, molite za nas in prosite da se ta čudež nadaljuje. Verjamem, da se bo tudi nadaljeval preko vaših molitev in preko molitev vseh mladih. Res VELIK HVALA VAM za vse in vsakemu posebej. Bog je res velik in res smo vsi UČENCI ENAKO!

Jože Panič

 

Več o obnovi Uskovnice

Vabljeni k nakazilu svojega daru za obnovo Uskovniške koče na Fundacijo don Bosko:
TRR SI56 0205 8026 2282 413 
namen: USKOVNICA

Morda vas zanima tudi