V korak z mladimi.

Čudovito vzdušje na usposabljanju oratorijskih voditeljev

Čemu je skupno razmišljanje o animatorjih in otrocih, nabiranje novih znanj s področja vodenja, izmenjava idej, noro vzdušje in čudovito petje? Prvemu terminu letošnjega usposabljanja oratorijskih voditeljev, seveda!

Pretekli konec tedna smo na Rakovniku gostili 26 mladih, ki so že ali pa v tem letu vstopajo v vlogo oratorijskega voditelja. Zastopali so kar 5 škofij.

Po uvodnem spoznavanju in okusnem šmornu izpod rok voditelja Oratorija Slovenija Boštjana Jamnika smo postavili temelj v poznavanju začetkov, pedagoških izhodišč in duhovnosti oratorija. Kar hitro smo tudi spoznali, da je skupina odlično pevsko in glasbeno nadarjena, zato nam je bilo petje res v velik užitek.

Sobotno dopoldne smo se posvetili liku voditelja in oratorijskega voditelja, popoldne pa smo osvajali veščine vodenja skupine ter načrtovanja dejavnosti. Za večer smo si prihranili čas za odprta vprašanja, kjer smo lahko izmenjali znanje in izkušnja o vseh temah, ki so nas težile.

Nedelja je bila čas za delo na sebi. Vsak je bil povabljen, da na kratko pogleda tako v preteklost kot v sedanjost in prihodnost svoje animatorske ter voditeljske poti. Po sveti maši in kosilu pa smo usposabljanje zaključili z evalvacijo in podelitvijo priznanj ter certifikatov Oratorijski voditelj.

In ali smo že omenili, da je vse potekalo v čudovitem, sproščenem in zabavnem vzdušju? 🙂

Tilen Mlakar

Morda vas zanima tudi