V korak z mladimi.

Dan odprtih vrat na Gimnaziji Želimlje

Pravljično lepa zimska kulisa je na sončno soboto, 20. januarja 2024, v Želimljah pozdravila stare in mlade obiskovalce, saj so v Gimnaziji Želimlje in Domu Janeza Boska pripravili dan odprtih vrat.

Na šolskih in domskih hodnikih ter v učilnicah so se pomešali nasmejani obrazi želimeljskih dijakov, njihovih profesorjev in vzgojiteljev ter radovedni in morda nekoliko plahi osnovnošolci in njihovi starši. Prišli so se prepričat, v kakšnem okolju živijo, se izobražujejo in v vseh pogledih dozorevajo želimeljski dijaki. Gostje so mogli sodelovati pri šolskih urah, lahko so opazovali poskuse, si ogledali šolske in domske prostore in se poskušali rešiti iz sobe pobega.

Najbolj sveže in vrstniško prepričljive informacije so jim zaupali sedanji dijaki, ki so se prelevili v vodnike in svetovalce. Zaključna prireditev je bila tradicionalno želimeljsko razgibana in navihana, vseeno pa so najpomembnejše informacije o gimnazijskem programu in življenju v dijaškem domu dodali nekateri profesorji, dijaki in oba ravnatelja.

V Želimljem se veselijo novih dijakov, ki se bodo lahko vpisali v kar tri razpisane oddelke 1. letnika naslednjega šolskega leta, zato ni pričakovati omejitve vpisa. Vsi, ki bi radi spoznali šolski in domski utrip, ste v Želimljem vedno toplo dobrodošli, za začetek že na februarskih informativnih dnevih.

Aleš Vrbovšek, Gimnazija Želimlje

Morda vas zanima tudi