V korak z mladimi.

Dan odprtih vrat v Želimljem

Po tehtnem premisleku, večletnem načrtovanju ter leto in pol dolgi gradnji je ob Gimnaziji Želimlje in Domu Janeza Boska zrasel nov prizidek. V njem so nova jedilnica s kuhinjo in več bivalnih in funkcionalnih prostorov za dijakinje in dijake, ki bivajo v dijaškem domu. Ob objektu se že nakazujejo športne površine, ki bodo dokončane, ko bodo to dopustile pomladne temperature.

Gradnja je finančno in logistično zelo zahtevna, odločitev zanjo pa govori o tem, da salezijanska družina želimeljsko dogajanje postavlja med svoje najožje prioritete. Potrebno bo še veliko časa in odprtih dlani številnih salezijanskih podpornikov in dobrotnikov, da bo investicija dokončno pokrita. Odločitev zanjo je bila smela, a nujno potrebna, saj je vedno večji delež dijakov želel izkusiti želimeljsko domsko življenje, ki utripa v duhu salezijanskega pogleda na vzgojo in izobraževanje. Pogoji za bivanje in izobraževanje bodo sedaj še boljši. V novih prostorih bodo nemoteno tekle dejavnosti, ki bodo dijakom iz številnih slovenskih krajev pomagale pri intelektualni, telesni, duševni in duhovni rasti. V času pouka na daljavo želimeljski dijaki delijo usodo svojih vrstnikov. Vsi zaposleni se trudijo, da ohranjajo visoko delovno vnemo in želimeljski skupni duh. Pomembno vlogo pri tem so imele tudi redne sv. maše in vsakršna druga duhovna ponudba, za katero so poskrbeli želimeljski salezijanci in njihovi sodelavci.

Zaradi zapletenih epidemioloških razmer se je letos spremenila podoba tradicionalne januarske predstavitve šole in dijaškega doma, ki bo potekala v virtualni obliki. Dijaki, profesorji in vzgojitelji bodo v soboto, 23. 1. 2021, na dnevu odprtih vrat vsem obiskovalcem izrekli e-dobrodošlico in jim pripravili različne oblike ogledov. Do trenutka, ko bo spet dovoljen obisk domskih in šolskih prostorov, ste vabljeni, da spremljate dogodke in poiščete informacije na šolski spletni strani zelimlje.si.

A. Verbovšek

 

Morda vas zanima tudi