V korak z mladimi.

Današnje poslanstvo Don Boskovih prostovoljk

Začela se je 8. generalna skupščina svetnega inštituta Don Boskovih prostovoljk

V Frascatiju pri Rimu se je 18. julija začela osma generalna skupščina svetnega inštituta Don Boskovih prostovoljk (DBP), katere glavna tema je »Današnje poslanstvo Don Boskovih prostovoljk«. Na skupščini bodo izvolili novo svetovno moderatorko, ki bo nasledila dosedanjo Olgo K. Ta je bila na čelu inštituta dva mandata. Novo odgovorno bo volilo vseh 84 članic ter druge opazovalke in delegatke DBP.

Svetni inštitut DBP šteje skoraj 1200 članic, ki prihajajo iz 60 držav in živijo posvetitev Bogu z obljubami pokorščine, uboštva in čistosti v svojem vsakdanjem življenju. Ne živijo v skupnostih, temveč se zbirajo kot »skupina« enkrat ali dvakrat na mesec, ko preživijo dan v skupnem oblikovanju in druženju.

Včasih je drugim, tudi članom salezijanske družine, nerazumljiv pomen »svetne posvetitve« Don Boskovih prostovoljk. Po preprostih besedah svetovne moderatorke Olge K., ki jih je zapisala v njihovem časopisu »Crescere« (Rasti), lahko zaslutimo namen te inštitucije: »Želim si, da bi dobri Bog iz mene in vseh mojih sester naredil živi tabernakelj v tem svetu.«

Morda vas zanima tudi