V korak z mladimi.

Delegati vrhovnega predstojnika za salezijansko družino

Z uradnim sporočilom vrhovni predstojnik salezijanske družbe Ángel Fernández Artime, oče in središče edinosti salezijanske družine, sporoča imena novih delegatov vrhovnega predstojnika za skupine, za katere je predvidena neposredna duhovna animacija s strani očeta don Boskovih sinov.

Dragi sobratje salezijanci, dragi člani salezijanske družine, prisrčno vas pozdravljam.

Po obhajanju 28. vrhovnega zbora don Boskovih salezijancev prihaja do nekaterih sprememb v različnih službah animacije. Ena od teh zadeva tudi Tajništvo vrhovnega predstojnika za salezijansko družino.

Zato želim obvestiti salezijansko družino po svetu glede novih delegatov vrhovnega predstojnika za tiste skupine, za katere je z naše strani predvidena neposredno duhovno spremljanje.

Delegati vrhovnega predstojnika so:

Joan Lluís Playà, delegat vrhovnega predstojnika za tajništvo salezijanske družine; nadaljeval bo z nalogo cerkvenega asistenta za Don Boskove prostovoljke in Prostovoljce z don Boskom. Joan Lluís je v preteklih letih že deloval na tem področju. Poznan je tudi kot dober koordinator skupine za Dneve duhovnosti salezijanske družine.

Gospod Duc (Dominik) Nam Nguyen, vietnamski salezijanec brat, bo delegat vrhovnega predstojnika za salezijance sotrudnike in delegat vrhovnega predstojnika za bivše don Boskove gojence. Dominik zelo dobro pozna evropski in italijanski kontekst in je seveda referenčna točka za azijsko kulturo. Moj namen ni evropeizirati ali povzhoditi animacijo salezijanske družine, temveč jo narediti bolj svetovno, tudi z veliko vrednostjo poklica salezijanca brata z vsem, kar je temu poklicu lastno, vključno z animacijo salezijanske družine, še posebej dveh skupin, ki ju večinoma sestavljajo laiki.

Alejandro Guevara, trenutno delegat za salezijansko družino v inšpektoriji Marije Pomočnice s sedežem v Sevilji (Španija), bo delegat vrhovnega predstojnika kot duhovni animator Združenja Marije Pomočnice (ZMP) in bo najprej spremljal primarno ZMP v Turinu, od tu pa celotno združenje po salezijanskem svetu. Kraj bivanja in animiranja bo zato prav Valdocco in iz Valdocca.

Del skupine v Tajništvu bo tudi Pier Luigi Cameroni, vrhovni postulator za za zadeve svetnikov, ki bo salezijansko družino bogatil s spodbujanjem salezijanske svetosti, h kateri smo vsi poklicani.

Vsem štirim sobratom sem zelo hvaležen za pripravljenost in velikodušnost, s katero so sprejeli naloge. Zahvaljujem se Eusebiu Muñozu, Jožefu Castiju in Rafaelu Jayapalanu za odgovorno in strokovno služenje v preteklih šestih letih naši družini. Upam, da se bo v prihodnjih šestih letih nadaljevala živa in lepa animacija vse salezijanske družine z novostmi, ki jih danes pričakujeta tako Cerkev kot don Boskova karizma.

S prisrčnimi pozdravi,

Ángel Fernández Artime, SDB
vrhovni predstojnik

Morda vas zanima tudi