V korak z mladimi.

Devetdnevnica k Mariji Pomočnici

Že nekaj let salezijanci na svetovni ravni pripravimo devetdnevnico pred praznikom Marije Pomočnice kristjanov. Letošnjo devetdnevnico, od 15. do 23. maja 2020, zaznamuje pandemija koronavirusa, ki je prizadela vse človeštvo.

Devetdnevnica, za katero je besedila pripravil vrhovni postulator Pierluigi Cameroni, komentarje pa vrhovni predstojnik Ángel Fernández Artime, se navdihuje ob marijanskem vzkliku, zapisanim z velikimi črkami na zidnem vencu v baziliki Marije Pomočnice v Turinu:

»Sancta Maria, succurre miseris, iuva pusillanimes, refove flebiles, ora pro populo, interveni pro clero, intercede pro devoto femineo sexu, sentiant omnes peccatores tuum iuvamen, quicumque tuum sanctum implorant auxilium.«
(Sveta Marija, pomagaj ubogim, okrepi boječe, poživi šibke, prosi za ljudstvo, posreduj za duhovnike, zavzemi se za žene. Vsi grešniki naj izkusijo tvojo rešitev in vsi, ki molijo za tvojo sveto pomoč.)

Vsak dan po kratkem razmišljanju ob posameznem vzkliku sledi pričevanje svetniških članov salezijanske družine, ki so živeli v času epidemij, nato pa še »naloga« za tisti dan. Devetdnevnico se zaključi z zaupno molitvijo k Mariji v tej uri preizkušnje in trpljenja, pa tudi solidarnosti, vere in upanja.

Vabljeni k spremljanju video devetdnevnice in molitvi na naših družbenih omrežjih.

9. dan: Vsi, ki prosijo za tvojo sveto pomoč

8. dan: Vsi grešniki naj izkusijo tvojo rešitev

7. dan: Zavzemi se za žene

6. dan: Posreduj za duhovnike

5. dan: Prosi za ljudstvo

4. dan: Poživi šibke

3. dan: Okrepi boječe

2. dan: Pomagaj ubogim

1. dan: Sveta Marija

Morda vas zanima tudi