V korak z mladimi.

Dežela revščine in bogastva

Društvo IniciativAngola je pripravilo potujočo razstavo z naslovom »Dežela revščine in bogastva – Potovanje po Angoli«. Sestavlja jo več kot 50 fotografij priznanega koroškega fotografa Karlheinza Fessla. Ta je leta 2016 vzljubil tako Angolo kot poslanstvo sester salezijank. Z izbranimi fotografijami odpira vpogled v življenje v tej deželi in prikazuje, kako se sestre soočajo z aktualnimi izzivi.

Po gostovanju na avstrijskem Koroškem misijonska razstava IniciativAngola prihaja v Slovenijo. Najprej si jo lahko ogledate v Rokodelskem centru DUO Veržej, in sicer od julija do septembra 2022.

Dežela visoke stopnje smrtnosti otrok in mladih, raznolikosti narave in divjih odlagališč, dinamitov in min, prav tako pa tudi dežela, v kateri Sveti Duh po delovanju sester salezijank in salezijancev prevzema mlade in jim s pomočjo vzgoje in izobrazbe pomaga k boljši prihodnosti.

Leta 2004 so salezijanci na avstrijskem Koroškem ustanovili društvo IniciativAngola, katerega cilj je pripravljati mlade ljudi na prostovoljstvo v Angoli in drugih misijonih, organizirati prireditve in akcije ter prihodke in darove pregledno izročati pomoči potrebnim v teh misijonih.

Pričujoča razstava je le ena izmed mnogih pobud za ozaveščanje, da smo kot ljudje dolžni pomagati drugim. Vabljeni, da obiščete razstavo in se pustite nagovoriti podobam angolskega vsakdana.

Morda vas zanima tudi