V korak z mladimi.

Dokumentarni film o Andreju Majcnu

Po dogovoru med slovensko salezijansko inšpektorijo, vrhovnim postulatorjem in salezijansko tiskovno agencijo InfoANS je mlada skupina IME Comunicazione, ki jo podpira tudi vrhovni predstojnik, pripravila 15-minutni dokumentrani film o Božjem služabniku Andreju Majcnu.

Temelji na zgodovinskih virih, zapisih Božjega služabnika in pričevanjih sobratov salezijancev, ki so ga poznali in živeli z njim. Spregovorili so vrhovni postulator za salezijansko družino Pierluigi Cameroni, vietnamski salezijanec Joseph Duc Dung, Miran Sajovic in vicepostulator Alojzij Slavko Snoj.

Film so posneli v Rimu in v Sloveniji, kjer sta se med 4. in 7. aprilom 2019 mudila mlad snemalec Giacomo Di Gravina iz Rima in producentka Dalila Dambra iz Neaplja. Premierno predstavitev so si lahko prvi ogledali vrhovni predstojnik salezijancev z inšpektorji srednje in severne Evrope ter mladi in člani salezijanske družine, ki so se 8. maja zbrali v Majcnovem rojstnem mestu.

Film je bil posnet z namenom, da Majcnovo svetost spoznamo ne le Slovenci, temveč tudi širši (salezijanski) svet, da se bomo tako še bolj oprijeli njegovih nasvetov in z njim stopali po Božjih stopinjah v don Boskovem duhu.

Film si lahko ogledate na YT.

Morda vas zanima tudi