V korak z mladimi.

Don Bosko – svetnik mladih

»Svetost ni samo za izbrance, svetost je za vsakega,« so bile besede glavnega mašnika salezijanca Boštjana Jamnika, pri večerni maši pri frančiškanih.

Sredina študentska maša se je tako spremenila v sredino mladinsko mašo ob don Bosku, za en večer. V nabito polni cerkvi Marijinega oznanjenja so mladi pred mašo ob relikvijah sv. Janeza Boska, ob glasbeni podpori skupine Odsev in animatorjev, spoznavali življenje tega velikega svetnika.

Sveta maša je bila vrhunec večera, saj so se mladi srečali z Jezusom, za kar si je prizadeval in živel tudi sv. Janez Bosko. Cerkev je izžarevala veselje, radost, mir, mladost.

Po končani maši so bili vsi povabljeni da se srečajo s sv. Janezom Boskom, da ga prosijo za velike reči, se mu zaupajo. Tako so se mladi in drugi obiskovalci zgrinjali k relikvijam, ob njih tiho molili, pisali prošnje in prepevali.

Globoko doživet večer, ki je bil nadaljevanje razgibanega popoldneva ob svetniku, se je sklenil malo po deseti uri zvečer. Vsi, ki so bili tokrat zraven, so mogli začutiti, da svetost ni prazna beseda in da je morala biti don Boskova ljubezen do mladih, ki se še danes širi naokrog, v času njegovega zemeljskega popotovanja zares izjemna.

Blažka Merkac
Foto: Patricija Belak

Naslednja postaja na poti romanja: Sevnica.

Morda vas zanima tudi