V korak z mladimi.

Don Bosko v Ankaranu

Na dolgem romanju četrtega dne so don Boskove relikvije obiskale še Ankaran, kjer jih je počastil tudi koprski škof Jurij.

Na prihod don Boska so se otroci in mladi pripravljali s skupnim druženjem na oratorijskem popoldnevu v igri in delavnicah ter z don Boskovimi mislimi okrasili okolico cerkve.

Še pred prihodom urne so v nabito polni cerkvi sv. Nikolaja pripravili video predstavitev nekaterih otrok, ki so na svoj način predstavili, kdo je don Bosko, kje je živel in kaj je počel. Zbrana množica je skupaj z g. škofom Bizjakom prisluhnila še zaigranim prizorom iz don Boskovega življenja, ki so jih zaigrali skavti.

Tih šepet se je razvil v nemirno pričakovanje, ko je na župnijsko ploščad pripeljal kombi z relikvijami. Skavti so razprostrli častno četo in s svojim pozdravom pričakali don Boska. Marsikatera solza starejših se je utrnila ob prihodu relikvij v cerkev ob oltar, na katerem je škof ordinarij ob somaševanju domačega župnika in kaplana ter nekaterih duhovnikov z Obale daroval sveto daritev.

Tudi na tej postaji romanja don Boskove relikvije čez noč ne samevajo. Predvideno je celonočno bedenje, ki ga pripravljajo razne skupine vernikov.

V nedeljskem jutru pa relikvije zapuščajo Obalo in se zopet vračajo v notranjost države.

Fotografije: Marko Suhoveršnik

Naslednja postaja: Cerknica.

Morda vas zanima tudi