V korak z mladimi.

Don Bosko v Cerknici: Med vami se počutim dobro

Na 6. velikonočno nedeljo so se že zgodaj zjutraj začele aktivne priprave na obisk posebnega gosta. Uglaševanje instrumentov orkestra, ogrevanje glasilk pevcev, ministranti so si popravljali svoje ovratnike, vse to, da bi pripravili čudovit sprejem sv. Janeza Boska.

In tako je tudi v Cerknico pripeljal kombi z njegovimi posmrtnimi ostanki – relikvijami.

Po sprejemu v župnijski cerkvi Marijinega rojstva je sledila molitvena ura, namenjena predvsem odraslim in nato slovesna sveta maša, ki jo je vodil predstojnik salezijancev v Sloveniji Janez Potočnik, ob somaševanju domačega župnika Jožeta Vidica. Predstojnik je poudaril, da je danes pri nas pravi zgled svetosti, ki tudi nas vabi na to pot, ki je najbolj gotova pot, da bomo srečni tukaj in v večnosti.

Pri sveti maši je sodeloval ministrantski, otroški, mladinski  zbor, pesmi pa je spremljal domači orkester. Mladi so sveto mašo zaključili s skupno pesmijo S tabo Don Bosko, ki je požela velik aplavz. Med takšno množico mladih ljudi, ki se je zbrala v Cerknici – »prijateljici mladih«, kot jo je poimenoval g. Potočnik, bi Don Bosko zagotovo rekel: “Med vami se počutim dobro”. Sveto mašo so lahko prek radijskih valov spremljali tudi poslušalci Radia Ognjišče.

Po sveti maši so mladi iz domače župnije pripravili še molitveno uro, po koncu le-te, pa so naredili špalir z baloni in se tako poslovili od prijatelja Janeza Boska.

Marijana Toplek Dovjak
Foto: Jože Žnidaršič

Naslednja postaja na poti romanja: Brezje

Morda vas zanima tudi