V korak z mladimi.

Don Bosko v ljubljanski stolnici

Na praznik obletnice posvetitve ljubljanske stolnice so se relikvije sv. Janeza Boska za en dan zaustavile tudi v materi vseh cerkva ljubljanske nadškofije.

V zgodnjem dopoldnevu je sarkofag s svetimi relikvijami pred vrati stolnice sprejel tamkajšnji stolni prošt in župnik, prelat Jože Lap skupaj s člani stolnega kapitlja.

Med prepevanjem litanij vseh svetnikov so bile relikvije svetega očeta in učitelja mladine prepeljane na mesto, kjer so bile skozi ves dan izpostavljene v osebno in skupno počastitev.

Dopoldansko sveto daritev je daroval stolni prošt, popoldne, ko so se relikvije poslovile iz stolne cerkve, pa so jo sooblikovali bogoslovci ljubljanskega semenišča, skupaj z rektorjem semenišča kanonikom Francije Šuštarjem, ki je vodil bogoslužje.

Obisk relikvij v ljubljanski stolni cerkvi ima po besedah predstojnika salezijancev Janeza Potočnika tudi simbolni pomen: je svojevrstno priznanje in zahvala ljubljanskim kanonikom, ki so si pred dobrim stoletjem prizadevali in dosegli, da so don Boskovi duhovni sinovi s svojo karizmo prišli tudi v Slovenijo.

Foto: Patricija Belak

Naslednja postaja na poti romanja: Marijino oznanjenje (frančiškani Tromostovje).

Morda vas zanima tudi