V korak z mladimi.

Don Boskov dan za otroke

V SMC Rakovnik so pred praznikom sv. Janeza Boska, 27. januarja 2024, pripravili Don Boskov dan za otroke.

Mlade obiskovalce so organizatorji popeljali v svet sanj in neverjetnih razpletov. V dramski igri so spoznali don Boskove sanje pri devetih letih, ki so se ponovile v veliki igri, v kateri so na koncu vsi otroci s svojim trudom in don Boskovo pomočjo postali kakor pridne ovčke. Nato so otroci s pomočjo animatorjev sestavili sestavljanko don Boskovih sanj.

Po končanih igrah je don Bosko vse obiskovalce povabil, da so skupaj obiskali njegovega najboljšega prijatelja. Otroci so obisk pred Najsvetejšim vzeli tako zares, da so se mu 15 minut zahvaljevali in mu izrekali prošnje.

Po malici pa jih je presenetil še čarodej Luka The Kul, ki je, kot to znajo samo čarodeji, otroke začaral do konca. Najprej so skupaj vadili sodelovanje. Slišati je bilo več vzklikov vav, oooo, več različic čarobnih besed, ki so pričarale … in celo osvobodile zvezanega čarodeja. Za zaključek so vsi otroci prejeli kakšno zverinico ali rožico iz balona.

Za tako lep dan gre zahvala najprej voditeljici dneva animatorki Veroniki in njeni ekipi animatorjev ter Klemnu in Žigu za kuhinjske specialitete. Don Bosko je bil tolikšnega vrveža gotovo vesel, tako da bo lahko še naprej skupaj z vsemi udeleženci in animatorji sanjal lepe sanje v dobro vseh mladih.

Vir: FB SMC Rakovnik

Morda vas zanima tudi