V korak z mladimi.

Don Boskov praznik v Črni gori

Don Boskov praznik so živahno in slovesno praznovali tudi v salezijanski župniji in mladinskem centru v Podgorici. Za letošnje praznovanje so medse povabili inšpektorialnega delegata za poklicno pastoralo Klemena Balažiča.

Že v petek, na sam don Boskov praznik, je salezijanska skupnost pripravila sprejem in večerjo za zaposlene in sodelavce don Boskovega centra, predstavnike raznih skupin v župniji, goste iz drugih župnij in redovnih skupnosti ter predstavnike srbske pravoslavne Cerkve v Črni Gori.

V soboto je Klemen Balažič nagovoril osnovnošolce pri verouku ter mlade na večernem srečanju. Preko igre jim je želel prenesti vezilo vrhovnega predstojnika »Dobri kristjani in pošteni državljani« in jih spodbudil k svetosti preko zgledov svetnikov in primerov vsakdanjega življenja.

Na praznik Jezusovega darovanja v templju so pripravili slovesno sveto mašo, pri kateri je prepeval domači pevski zbor. K pridigi so prav tako povabili Klemena, ki pa so ga že po nekaj uvodni stavkih prekinili animatorji salezijanskega mladinskega centra. Iz vseh koncev cerkve glasno zakorakali pred oltar in zapeli don Boskovo pesem, nato pa v zrak spustili barvne trakove, ki so zasuli presenečene vernike ter razveselili najmlajše, ki jim je nadaljevanje svete maše minilo predvsem v zbiranju in igranju s svetlečimi trakovi.

Ko je Klemen vendarle prišel do besede, je izpostavil evangelijski odlomek o nejevernem Tomažu, ki je našel vero v Kristusovih ranah. Svojo misel je nadaljeval z don Boskovim zgledom vere v mlade, ko se je dotaknil njihovih ran. Na koncu pa je povabil vse zbrane, da bi pogumno odkrili rane današnjega časa in sveta ter jih zdravili z Jezusovo vero in don Boskovim vzgojnim idealom.

Skupni agape in druženje se je nadaljevalo na ploščadi pred cerkvijo, animatorji pa so Klemena povabili še na večerno prijateljsko nogometno tekmo.

Fotogalerija na FB Don Bosko Slovenija

Morda vas zanima tudi