V korak z mladimi.

Don Boskovi prijatelji velikodušno pomagate

Salezijanski inšpektor Marko Košnik se je danes povezal z Mykhaylom Chabanom, predstojnikom grško-katoliških salezijancev v Ukrajini, ki se po kratkem delovnem obisku v salezijanskih misijonskih prokurah v Turinu in Bonnu vrača v Ukrajino.

Sporočil mu je, da slovenska salezijanska inšpektorija in salezijanska družina pozorno spremljamo položaj in ob tem vse potrebe, ki so nastale zaradi ruske agresije na njihovo domovino. Fundacija don Bosko je takoj sprožila akcijo zbiranja denarne pomoči za salezijanske skupnosti v Ukrajini, kjer so nastanjeni begunci.

V zgolj šestih dneh ste don Boskovi prijatelji, skupine in posamezniki, ki čutite s trpečimi brati in sestrami v Ukrajini, zbrali 15.000 evrov. Fundacija jih je že nakazala na transakcijski račun ukrajinske salezijanske vizitatorije, ki ga je zaradi varnosti odprla na Poljskem in s temi sredstvi ukrajinski salezijanci kolikor mogoče učinkovito pomagajo vojnim beguncem v svojih skupnostih, župnijah in okoljih.

Fundacija don Bosko, povezana z drugimi evropskimi salezijanskimi ustanovami za pomoč, sporoča, da se akcija zbiranja sredstev za potrebe pomoči beguncem v salezijanskih centrih v Ukrajini in v sosednjih državah, kjer salezijanci in številni prostovoljci skrbijo za vojne begunce, nadaljuje.

Vrhovni predstojnik salezijancev Angel Fernandez Artime je v pismu salezijanskim predstojnikom in ustanovam za pomoč zapisal, da so »potrebe po pomoči vsak dan večje. S previdnostjo že razmišljamo tudi naprej, kako odgovoriti na zahteve po pomoči in zadovoljevanje potreb tedaj, ko, tako upamo, poročila o vojni ne bodo več na prvih straneh vseh novic.«

Seveda z vsemi trpečimi ostajamo povezani v molitvi.

Foto: KSK/saleziani.sk

Morda vas zanima tudi