V korak z mladimi.

Duhovna in materialna dobra dela

Salezijanska postna spodbuda 2022

Fundacija Don Bosko je s salezijanskimi mladinskimi centri za letošnji postni čas pripravila spodbude s konkretno misijonsko noto.

V prvem videu nas dekleta iz SMC Celje na simpatičen način »poučijo«, kdo so redovniki, misijonarji in laiki in kaj vse počnejo v Cerkvi. Zatem salezijanski inšpektor spregovori o misijonskem prizadevanju in letošnjo salezijansko postno akcijo konkretizira v pomoči Etiopiji in tamkajšnji laiški misijonarki Poloni Dominik.

»Na spletu lahko najdemo različne kraje in dežele. Pravimo, da so misijoni povsod. Seveda, ker povsod primanjkuje Kristusa in njegovega oznanila. Misijonarji so tisti ljudje, ki so pripravljeni dati svoje življenje, gredo v druge kraje in tam živijo celo življenje, zato da bi delali dobro v Jezusovem imenu.

Številni so kraji, kjer vlada revščina, beda, vojne – tudi v teh trenutkih na Ukrajino padajo bombe ruske agresije – zato se lahko sprašujemo, kakšna pravičnost vlada v svetu. Nekateri kraji so zaradi tega še posebej prizadeti. Ob tem ne smemo biti ravnodušni.

Ena izmed teh misijonarjev je Polona Dominik, laiška misijonarka v Etiopiji, kjer je veliko revščine. Še posebej na severu te države poteka genocid. Mnoge salezijanske ustanove so bile zelo prizadete. Zato vas v tej salezijanski postni akciji vabim, da pomagamo laiški misijonarki Poloni, ki skupaj s salezijanci dela za mlade, ki prihajajo z ulice. Vabim vas k duhovnim dobrim delom, v Etiopiji pa bodo še posebej veseli tudi našega materialnega prispevka.«

Morda vas zanima tudi