V korak z mladimi.

Duhovna obnova za člane ZMP Murska Sobota

Člani Združenja Marije Pomočnice Murska Sobota smo imeli 16. in 17. marca 2018 duhovne vaje v Murski Soboti. Duhovne vaje je vodil g. Tone Ciglar SDB, duhovni voditelj ZMP na slovenski ravni. Z nami je bila tudi s. Cecilija Hozjan HMP, duhovna voditeljica ZMP Murska Sobota.

Ta dva dneva sta bila čas milosti, ko smo obnovili in poživili ljubezen in češčenje do Marije Pomočnice. Prenovili svoje poznavanje don Boskovega življenja, njegove vzgojne dejavnosti, njegove svetniške osebnosti. Začeli smo z geslom Vezila 2018 »Negujmo umetnost poslušanja in spremljanja,« kako je potrebno ustvariti sožitje. Če poslušam, potem sem pripravljen sprejeti. Pomemben mi postane drugi, moj bližnji, kajti pogovor je dotik dveh ljudi; duše se dotikajo prek besed. Don Bosko je pustil vsakemu, da govori. Znal je poslušati. Dragi član ZMP, prijatelj, častilec Marije, zmožnost poslušanja je le srce, ki si želi bližino. Naloga člana ZMP je, da je odprt za drugega, da da pozornost drugemu. Brez poslušanja pa to ni mogoče.

Razmišljali smo tudi o zaupanju don Boska v Marijo Pomočnico; spoznali »obraze don Boskove Marije«, ki se kažejo kot obraz vzgojiteljice (Marija Pastirica), obraz vzornice (Marija Brezmadežna), obraz varuhinje (Marija Pomočnica) in obraz pribežališče (Marija Tolažnica).

Beseda je tekla tudi o vsebinsko zelo pomembnih členih Pravilnika ZMP (2., 3., 4); da naj jih živimo dosledno in gojimo zavest pripadnosti, se zavedamo svojega zdravega ponosa, da smo dejavni, dobri in praktični kristjani. Svetost je naš edini cilj, ki jo lahko dosežemo po različnih poteh.

Gospod nas je nagovarjal s svojo mnogovrstno govorico: po Božji besedi, osebnih razmišljanjih, pogovorih, besedi voditelja, sveti maši, spovedi, skupni molitvi križevega pota, simbolih … Hvaležni za vse Božje dobrote sprejemamo največji dar – Njega samega med nami.

Vse to naj bi nam naj pomagalo, da vsi člani ZMP zaživimo sveto življenje v duhu sv. Janeza Boska: »Svetost je delovna obleka in to za vsak dan«.

Mihaela Žökš, predsednica ZMP Murska Sobot

Morda vas zanima tudi