V korak z mladimi.

Duhovna obnova ZMP Slovenija

Člani Združenja Marije Pomočnice Murska Sobota, Maribor in Ljubljana Rakovnik smo imeli od 21. do 23. februarja 2020 duhovne vaje v Marijanišču v Veržeju. Vodil jih je salezijanec Tone Ciglar, narodni duhovni voditelj ZMP. Z nami je bila tudi s. Cecilija Hozjan HMP, duhovna voditeljica ZMP Murska Sobota, pridružil pa se je tudi duhovni voditelj skupine Ljubljana Rakovnik, salezijanec Janez Suhoveršnik.

Okrog 50 zbranim so dnevi minevali v skupni molitvi rožnega venca, hvalnic, prisluhnili smo  pripravljenim premišljevanjem in seveda vsak dan sodelovali pri sveti maši. To je bil čas milosti z osrednjo mislijo, da nas Jezus ljubi in kako naj bi ga tudi ljubili v vsakdanjih okoliščinah ter v predanem življenju ob Mariji, pomočnici kristjanov.

Srečanje smo začeli z molitvijo križevega pota po zadnji poti Božjega služabnika Danijela Halasa na Hotizi. To je bila tudi priložnost za spoznavanje Božjega služabnika in obenem možnost izročitve svojih križev Jezusu.

Pogovarjali smo se vsebini Vezila vrhovnega predstojnika za leto 2020, ki se glasi »Dobri kristjani in pošteni državljani«. Beseda je tekla tudi o Pismu vrhovnega predstojnika Ángela Fernándeza Artimeja ob 150. obletnici ustanovitve Združenja Marije Pomočnice, ki ga je napisal za VIII. kongres ZMP.

Spoznavali smo, kako naj gojimo zavest pripadnosti Združenju z zavedanjem svojega zdravega ponosa. Vključujemo se po zmožnostih in s srcem in s tem postajamo dejavni, dobri, praktični kristjani. Svetost je enoten cilj, poti do nje je več. Pri don Bosku je bila beseda združenje zelo pomembna: dva naredita več skupaj kot pa vsak posamezno. Dovolimo Svetemu Duhu, da deluje v srcu, v globini tega, kar smo in kar čutimo. Hvaležni za vse Božje dobrote sprejemajmo največji dar: Njega samega med nami. »Svetost je delovna obleka za vsak dan posebej.« Krepimo ljubezen do matere Marije in jo oznanjajmo z don Boskovo strastjo. Drug drugemu pomagajmo rasti v ljubezni do Boga: »Vera se utrjuje s podarjanjem«.

Mihaela Žökš, predsednica ZMP Murska Sobota

Morda vas zanima tudi