V korak z mladimi.

Duhovno in telesno razgibavanje

Trije sklopi duhovnih vaj za osnovnošolce v Želilmljem

Komaj so se zaprla šolska vrata, so v Želimljem na stežaj odprli počitniška vrata. Majcnov dom je sprejel na stotine otrok in mladih osnovnošolcev, ki so prišli na tradicionalne duhovne vaje v Želimlje, ki so potekale v treh terminih od 25. junija do 3. julija 2023.

Letošnjo temo je navdihnil mladinski film »Moj brat lovi dinozavre«. Otroci in animatorji so se poglabljali v skrivnosti Božjega načrta za slehernega človeka. Ker mladi potrebujejo tudi veliko gibanja in veselega razvedrila, ni manjkalo niti tega: pohod na Golo, skok v Želimeljšico, igre in razvedrilo na igriščih. Ob vsem tem pa povezava na temo v katehezah, spokornem bogoslužju, sveti spovedi in svetih mašah.

»Zares je lepo videti toliko goreče mladine, ki skupaj slavi Gospoda in se veseli mladosti in življenja na polno,« je odmevalo med udeleženci.

Ob koncu je voditelj salezijanec Gašper Otrin povzel: »Ostaja blag spomin, goreča srca, nova prijateljstva, sveža spoznanja, bližina Boga, veselje in razigranost. Hvala vsem 70 animatorjem in preko 300 udeležencem, da smo vzajemno, v moči krstne milosti, slavili in molili Njega, ki je Pot, Resnica in Življenje!«

Povzeto po FB Majcnov dom Želimlje

Morda vas zanima tudi