V korak z mladimi.

Duhovnost, animacija, upravljanje, delitev in bratstvo

V Turinu poteka poletno plenarno zasedanje vrhovnega sveta salezijanske družbe

Z duhovnimi vajami v začetku junija se je uradno začelo poletno plenarno zasedanje vrhovnega sveta salezijanske družbe. Uvod zasedanja z močnim časom zbranosti in duhovnosti, kot je pojasnil vikar vrhovnega predstojnika Stefano Martoglio, je služil kot priprava na intenzivne dni služenja v splošnem spodbujanju in upravljanju salezijanske družbe, h kateremu so poklicani vrhovni predstojnik Ángel Fernández Artime in njegov svet.

Člani vrhovnega sveta so bili v prvih dneh zaposleni s spremljanjem nedavno imenovanih inšpektorjev, ki so prispeli v Valdocco na orientacijski tečaj. V okviru zasedanj so v programu tudi različne naloge, v prvi vrsti imenovanje predstojnikov sedmih salezijanskih inšpektorij: ZDA vzhod, vzhodna Afrika, Brazilija-Sao Paulo, Urugvaj, Čile, Avstralija in Brazilija-Manaus.

Neposredno se bodo zasedanja dotaknila tudi naše inšpektorije, predvsem pri temi novi misijonarji in zaključkih skupnostnih obiskov srednje in severne Evrope s ciljem novih upravno-pastoralnih razmejitev te salezijanske pokrajine.

Svetovalci bodo predstavili poročila o izrednih obiskih, izvedenih v zadnjih mesecih: pokrajinski svetovalec za Ameriko južni rog Gabriel Romero za inšpektorijo Čile; pokrajinski svetovalec za Interameriko Hugo Orozco za inšpektorijo Antili; pokrajinski svetovalec za Sredozemlje Juan Carlos Pérez Godoy za severovzhodno italijansko inšpektorijo; George Chalissery za indijsko inšpektorijo Guwahati; pokrajinski svetovalec za srednjo in severno Evropo Roman Jachimowicz za Nemčijo; pokrajinski svetovalec za južno Azijo Biju Michael za indijsko inšpektorijo Shillong; pokrajinski svetovalec za vzhodno Azijo in Oceanijo Joseph Nguyen Thinh Phuoc za inšpektorijo Japonska; pokrajinski svetovalec za Afriko in Madagaskar Alphonse Owoudou za vizitatoriji južna Afrika in Madagaskar ter Gianni Rolandi za inšpektorijo severna Argentina.

Velik del zasedanj bo namenjen izmenjavi poslanstva, ki ga izvajajo različni dikasteriji: dikasterij za formacijo bo predstavil posodobitve besedila Ratio Fundamentalis; dikasterij za mladinsko pastoralo bo predstavil pobude za dvestoletnico spomina na sanje pri devetih letih; družbeno obveščanje teme in novosti v zvezi z delom tega sektorja; dikasterij za misijonsko animacijo bo predstavil razdelitev sredstev, zbranih v misijonskih uradih kakor tudi destinacije novih misijonarjev; vrhovni ekonom bo predstavil končni obračun Družbe za leto 2022; vikar vrhovnega predstojnika pa bo interpretativno predstavil nekatere statistike.

Med nadaljnjimi temami študija bo še polletno ocenjevanje službe animacije in vodenja in zaključki o že izvedenih skupinskih obiskih v južni Aziji, južni Ameriki, Interameriki ter srednji in severni Evropi.

ANS

Morda vas zanima tudi