V korak z mladimi.

Emavs, pot do izjemnosti

V torek, 15. novembra 2022, smo v okviru novo nastajajočega Emavsa organizirali prvo predavanje in srečanje na temo: Kdo sem? Za kaj sem rojen?

Dr. Tomaž Erzar nas je vodil skozi razmišljanje o lastni istovetnosti. Ozavestili smo nekatere dejavnike, ki so oblikovali našo identiteto in jo definirajo tudi v sedanjosti. Pomembno je, da se zavemo, kdo in kaj je oblikovalo našo istovetnost. S tem zavedanjem lahko svobodno oblikujemo istovetnost. Vem, da ti zapisani stavki zvenijo zelo strokovno in mogoče celo nerazumljivi. Dr. Tomaž Erzar nam je to razložil zelo preprosto in s kopico življenjskih primerov tako, da smo mu z velikim zanimanjem prisluhnili.

Predavatelj nam je skozi vajo pokazal, kako lahko z malimi koraki spreminjamo svoje življenje in dosežemo stvari, ki se nam na prvi pogled zdijo nedosegljive.

Prvo srečanje smo zaključili v pogovoru v skupinah, kjer so mladi lahko na kratko ubesedili nekaj misli. Za približno trideset mladih  je bil to zelo lep in vsebinsko bogat večer. Še se bomo srečali smo si obljubili na koncu našega druženja ob prigrizku v grajski kleti.

Zakaj Emavs?

Emavs – pot do izjemnosti! Izjemnost v našem primeru pomeni, da se ne bojimo uspešnosti. Želimo postati pogumni in ne pustimo, da bi nas v življenju vodili različni strahovi. Prepričani smo, da je vsak človek lahko izjemen vsaj na kakšnem področju, le odkriti je potrebno na katerem … In to izjemnost bomo odkrival kot posamezniki in v skupnosti. Upamo, da bomo lahko s skupnimi močmi oblikovali kulturo izjemnih osebnosti, ki bodo stavili na skupno dobro in postavili življenjske temelje svoje osebnosti na Boga.

Klemen Balažič SDB

Morda vas zanima tudi