V korak z mladimi.

Evropska skupščina Salezijanske mladine

V poljskem Ščečinu je od 24. do 26. novembra 2023 potekala XIX. evropska skupščina Salezijanske mladine salezijanskih inšpektorij Evrope in Bližnjega vzhoda. Iz Slovenije so Salezijansko mladino zastopali Taja Hafner, Ana Špeh, Blaž Kovačič, s. Majda Merzel FMA in Jure Babnik SDB.

Letni dogodek je bi bil trenutek srečanja, izmenjave, vrednotenja in načrtovanja različnih dinamik mladinskega gibanja. Na srečanju so se še posebej začeti pripravljati sinodo mladih Salezijanske mladine, ki bo potekala prihodnje leto v Valdoccu in na Colle Don Bosco, na kateri bodo sodelovali mladi z vsega sveta.

Usposabljanje je vodil salezijanec Mike Pace, ki deluje v Valdoccu. Predstavil in raziskoval je don Boskove »sanje pri devetih letih«, katerih dvestoto obletnico bomo obhajali prihodnje leto. Od raziskovanja sanj so se nadaljevala različna programska in študijska dela.

»Mala ekipa MGS Europe« je prav tako pregledala stanje gibanja na stari celini in predstavila prehojeno pot. Izvolili so tudi novo evropsko ekipo Salezijanske mladine ter se dogovorili, da bo prihodnje srečanje potekalo v Nemčiji.

ANS

Morda vas zanima tudi