V korak z mladimi.

Frančišek pisal »svoji« šoli in opogumil k vzgoji v don Boskovem duhu

Ob 90. obletnici ustanovitve salezijanske šole »Wilfrid Barón de los Santos Ángeles« v argentinskem mestu Ramos Mejia – kjer je mladi Jorge Mario Bergoglio leta 1949 obiskoval šesti razred – je papež Frančišek pisal pismo generalnemu podravnatelju ustanove Danielu Joaquinu Blancu Mengonu.

Dragi brat,

ob 90. obletnici ustanovitve Don Boskovega zavoda v Ramos Mejii se obračam na vas in vse člane ljubljene salezijanske družine. Pridružujem se vam ob vaši zahvali za vsa leta sejanja evangeljskega veselja med tolikimi otroki in mladimi, s katerim ste dosegli srca tolikih družin in obrobij družbe.

S hvaležnostjo se spominjam obiskovanja šestega razreda v šoli Wilfrid Barón de los Santos Ángeles leta 1949, kjer sem prejel vzgojo v don Boskovem duhu, odprto za delo, ustvarjalnost in veselje. Šolsko življenje je bilo »vse v enem«, ni bilo časa za dolgčas: učenje, izmenjava mnenj, molitev, pozornost do revnih, ročne dejavnosti; vse kar smo delali in se učili, je bilo sad harmonične enotnosti in nas je pripravljajo na življenje z občutkom odgovornosti in usmerjenostjo v transcendenco.

Opogumljam vas, da nadaljujete vaše vsakodnevno delo v tej smeri, ozirajoč se na don Boskove besede: »Svetost je v tem, da smo vedno veseli.« Naj veselje, ki izvira iz srečanja z Gospodom, odseva v vsaki vaši dejavnosti. S tem bo zažarel evangelij ter dosegel vsakogar.

Naj vas Jezus blagoslavlja in Marija Pomočnica bedi nad vami z materinskim varstvom. Prosim, ne pozabite moliti zame.

Z bratskim pozdravom,

Frančišek

Povzeto po ANS; foto © Vatican Media, AICA

Morda vas zanima tudi