V korak z mladimi.

Generalna skupščina »Don Bosco Youth-Net«

V Rimu je od 12. do 15. oktobra 2023 potekala generalna skupščina »Don Bosco Youth-Net« (DBYN), ki jo je gostila salezijanska organizacija »Turismo Giovanile e Sociale APS« na narodnem sedežu salezijanskih ustanov.

DBYN je mednarodna mreža delovnih skupin in mladinskih organizacij, ki jo spodbujajo salezijanci in deluje v don Boskovem slogu. Mreža koordinira 18 salezijanskih organizacij iz 16 držav Evropske unije: Avstrije, Belgije, Francije, Nemčije, Velike Britanije, Irske, Italije, Malte, Črne Gore, Nizozemske, Poljske, Češke, Slovaške, Slovenije, Španije in Ukrajine. Iz Slovenije se je srečanja udeležila Klavdija Žnidaršič iz Mladinskega ceha.

Po dobrodošlici in predstavitvi programa v četrtek, 12. oktobra zvečer, so se v petek, 13. oktobra, delegati različnih organizacij udeležili medsebojnega spoznavanja, čemur je sledil pregled in različna razmišljanja o načrtovanih dejavnostih mreže v naslednjih dveh letih. To je bila tudi odlična priložnost za krepitev odnosov in tkanje novih sodelovanj in skupnih projektov med različnimi organizacijami.

V soboto, 14. oktobra, je potekal pregled stanja mreže, kjer so skupaj preučili razmerja med različnimi projekti in aktivnostmi delovnih skupin, izvedenih v letu 2023. Izvedene so bile tudi volitve novega predsednika in novega upravnega organa mreže DBYN za triletno obdobje 2023–2026.

V delovnih dneh ni manjkalo priložnosti, da se udeleženci vrnejo k izvirom salezijanskega poslanstva z obiskom bazilike Srca Jezusovega in don Boskovih sobic na osrednjem salezijanskem sedežu pri Srcu Jezusovem v Rimu.

ANS

Morda vas zanima tudi