V korak z mladimi.

Glamping »Pod prleško brajdo«

V Veržeju slovesno ob odprtju novih prenočitvenih kapacitet in prenovi kampa

Zavod Marianum Veržej kot partner v projektu Vzpostavitev mreže družbeno odgovornih turističnih ponudnikov, z akronimom ETHOS LAND, ki se izvaja v okviru Programa sodelovanja INTERREG Slovenija-Madžarska ter je sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, je v prvi polovici letošnjega leta uspešno zaključil pomembno investicijo – izgradnjo 4 glamping mobilnih hišk, povezanih pod znamko »Pod prleško brajdo«.

Idejno in izvedbeno zasnovo je prevzel Marko Štajner, vodja Penziona Mavrica, ki tako z novo pridobitvijo širi ponudbo prenočitvenih kapacitet po principu etičnega turizma. Etični turizem je oblika razvoja turizma, ki zagotavlja gospodarski in družbeni razvoj ob hkratnem varovanju okolja, torej vključuje okoljske, gospodarske in socialne vidike. Etični turizem zadovoljuje potrebe sedanjih generacij, ne da bi ogrozil možnosti prihodnjih generacij. Je priložnost za krepitev lokalnega gospodarstva, ustvarjanje novih delovnih mest, angažiranje posameznikov iz različnih ciljnih skupin ter pot do postopnega zmanjšanja razvojnega zaostanka obmejnih regij.

Hiške so v dneh pred slovesnim odprtjem že uspešno preizkušali in prestale so ognjeni krst z izvedbo terapevtske in otroške kolonije, ki sta se prav tako izvajali v sklopu projekta Ethos Land. Da bi tudi vse ostale skupine in obiskovalci varno preživljali zaslužen oddih v njih, je salezijanec Mirko Rakovnik objekte in prenovljeni kamp tudi blagoslovil in nad vse prebivalce klical Božjega blagoslova.

Otvoritveni dogodek so z znanimi glasbenimi deli popestrile violinistke glasbenega ateljeja Goslice pod mentorstvom Andreje Klinc. Direktor Zavoda Marianum Veržej Peter Pučnik je pozdravil vse navzoče, se zahvalil sodelavcem in vsem, ki so kakorkoli pomagali pri tem projektu ter poudaril veselje nad pridobitvijo v dobrobit družin, skupin in mladih, ki se v Zavod Marianum Veržej zgrinjajo po duhovno okrepitev, telesni oddih in poglabljanje strokovnega znanja.

Idejo in izdelavo je predstavil Marko Štajner, ki je nato s simboličnim prerezom traku hiške Jurka, Klinton, Šmarnica in Klinton tudi predal svojemu namenu. Program je pripravil in vodil vodja Centra DUO Ivan Kuhar.

Obiskovalci so si nato z veseljem ogledali hiše in preizkusili nova ležišča ter se zadržali v v prijetnem okolju kampa. V Puščenjakovi dvorani pa jih je čakala nova poletna razstava, ki jo je Center DUO Veržej pripravil v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije.

Foto: Ciril Ambrož; fotogalerija na FB

Morda vas zanima tudi