V korak z mladimi.

Glasba povezala 20 let človeškega ustvarjanja

Koncert komornih zasedb učencev ljubiteljskega programa Glasbene šole Rakovnik

Glasbena šola Rakovnik letos obeležuje 20 let delovanja. V tem šolskem letu so se zato odgovorni odločili za pripravo več koncertov, na katerih se predstavljajo različne zasedbe z različnimi glasbenimi zvrstmi. 15. maja je v Don Boskovi dvorani potekal koncert komornih zasedb učencev (in učiteljev) ljubiteljskega programa.

Polna dvorana je lahko sledila čudovito sproščenemu večeru s popularnimi domačimi in tujimi skladbami, ki so jih izvajale in zapele na videz nezdružljive skupine učencev. Koncert je združil različne inštrumente in izvedbe v prijetne znane viže, ki so iz ust obiskovalcev izvabile najmanj nasmešek in pozibavanje na stolih.

Glasbene nastope je z izvirnimi besedili, polnimi zanimivosti iz glasbenega, salezijanskega in znanstvenega sveta, ki jih je spisal vodja ljubiteljskega programa Domen Strmšnik, povezovala Štefica Stipančević.

Na odru so se tako zvrstili nastopajoči s skladbami Sir Duke, Summertime, My heart will go on, The prayer, Pata Pata, Veselo v Kamnik, Glas srca in Čas. Gost večera, vodja mlade in vedno bolj prepoznavne skupine Proper Luka Sešek, je obiskovalce dodobra ogrel s pesmijo Moja. Z zadnjo pesmijo Hallelujah pa so se predstavili še učitelji sami in tako dokazali, da je glasbena šola Rakovnik več kot le glasbena šola, je kraj spremljanja, povezovanja, prenašanja vrednost in znanj v don Boskovem duhu.

Morda vas zanima tudi