V korak z mladimi.

“Hudija je zakon”

V Don Boskovem centru v Celju je potekala že 11. tradicionalna medgeneracijska prireditev Hudija je zakon. Letošnji naslov je bil “Zdrav duh v zdravem telesu”. Dan, poln aktivnosti, je vseboval številne dogodke in predstavitve za zdrav slog življenja.

Med prireditvijo sta potekala turnirja v malem nogometu in košarki, na voljo pa so bile tudi različne ustvarjalne delavnice, od frizerskega salona, izdelovanja zapestnic in košar, ustvarjanja »slime« igrač do poslikave panjskih končnic, pridružile so se nam tudi živali.

Otroci so si lahko ogledali konje in se poučili o sami skrbi zanje, prav tako smo lahko videli druge domače (in ne tako domače) živali, kot so kače, miši, polži, zajci in želve. V višjih nadstropjih centra je bil prava atrakcija tudi manjši, dinamičen poligon ter seveda zelo okusna delavnica, kjer so ustvarjali (in tudi jedli) tortice na palčki oziroma »cake popse«. To ne pomeni, da se nismo zabavali tudi na dvorišču. Poleg samega turnirja so se otroci preizkusili še v igranju košarke na vozičkih, skakanju na trampolinu, plesanju bansov ali pa so preprosto uživali v živi glasbi. Kot odmor med turnirji so bila pripravljene tudi izvrstne plesne točke. Na stojnicah so se predstavljala okoliška društva in lokalni pridelovalci domačih dobrot, obiskovalci pa so se lahko tudi preizkusili v oživljanju ter prvi pomoči. Na dvorišču so prav tako lahko uživali v kostanju, golažu in palačinkah.

Podelitev priznaj zmagovalcem je predstavljala konec prireditve in zaznamovala konec izjemnega dneva. In čeprav se je bilo težko posloviti, vemo da se bomo še v večjem številu in s še več tekmovalci srečali naslednje leto v oktobru na naslednji Hudija je zakon.

Povzeto in fotografije: FB Društvo SMC Celje

Morda vas zanima tudi