V korak z mladimi.

Hurikan Eta prizadel tudi salezijanski misijon

Salezijanci prosijo za molitveno podporo

Po opustošenju v Nikaragvi, Hondurasu in Panami je tropski ciklon Eta močno prizadel tudi Gvatemalo, kamor je prispel pozno zvečer, 5. novembra, in po prvih podatkih zahteval okoli 150 žrtev. Prizadet je tudi salezijanski misijon San Pedro Carchá v okrožju Alta Verapaz. Salezijanci prosijo za pomoč prizadetim ljudem.

Eta je obalo Nikaragve dosegla v torek in se nato hitro pomikala proti severu in ob močnem dežju in vetru povzročala poplave, plazove in opustošenje.

Srednjeameriške vlade so Eto označile kot eno izmed najhujših naravnih nesreč zadnjih desetletij, ki je udarila ob že tako težkem času pandemije. Gvatemalski predsednik Alessandro Giammattei je zaprosil za mednarodno pomoč pri reševalnih akcijah. Kot je še dejal predsednik, ki v teh dneh sodeluje pri ogledih prizadetih območij, je samo v okrožju Alta Verapaz katastrofa iz domov pregnala okoli 200.000 ljudi in prizadela 7.300 hektarjev veliko področje – uničila pridelke, kar bo še poslabšalo razmere na enem najbolj revnih področij države.

Italijanski salezijanec Giuseppe Leo, ki deluje v misijonu San Pedro Carchá, je sporočil: »V teh dneh je močno deževalo in voda je prekrila cele vasi, ceste so neprevozne, hiše poplavljene, mnogi ne morejo nikamor … Tako rekoč smo sredi jezera.«

»Zato prosimo vse, da nas spremljate v molitvi, da tukajšnji ljudje ne bodo obupali in da vse to kmalu mine,« še dodaja. Cerkev v Campuru je trenutno pod vodo, salezijanci pa zaradi plazov in neprevoznih cest ne morejo do okoliških vasi. »Naj nas Bog spremlja in nas vse varuje Marija Pomočnica,« zaključuje misijonar Leo.

Povzeto po ANS; foto FB

Morda vas zanima tudi